Gaat jouw initiatief mee op Reis?

 

Kijk voor alle actuele informatie op www.dereis.frl 

De Reis neemt initiatiefnemers, makers en een Mienskip mee op ontdekkingstocht. Een tocht die een verandering binnen een  Mienskip in gang zet, door het inzetten van kunst en cultuur. Ook wel community art of culturele interventies genoemd. Wil je mee op Reis? Je kunt je initiatief nog tot 1 september aanmelden. Lees verder voor meer informatie of download de folder.

Alles wat onbespreekbaar lijkt komt op tafel, verbinding staat centraal en er mag gelachen worden tijdens De Reis. De initiatiefnemer en maker doen samen onderzoek, stellen vragen en gaan op zoek naar interesses en talenten binnen een Mienskip. Vanuit een maatschappelijke urgentie bouwen deze vervolgens, samen met de Mienskip , aan een kunstwerk, voorstelling, optreden of een andere vorm van kunst en cultuur.

De Reis als vliegwiel voor verandering!
Met de projecten laat De Reis zien hoe kunst en cultuur ingezet kan worden als vliegwiel voor verandering. Initiatiefnemers, makers en de Mienskip gaan samen op avontuur om de leefomgeving opnieuw vorm te geven. Daarbij wordt geëxperimenteerd met verschillende werkwijzen voor culturele interventies. De Reis is het kompas voor makers en initiatiefnemers en begeleidt bij het uitstippelen van de route van een project, met als doel om de impact van de projecten te vergroten.

De Reis prikkelt, spreekt tot de verbeelding, is een tikkeltje brutaal en heeft humor. Maar altijd met respect voor de Mienskip waarin gewerkt wordt. De Reis zet iedereen - initiatiefnemer, maker en deelnemer - in zijn kracht!

In 2017 en 2018 voert De Reis in heel Fryslân projecten uit. Kijk voor informatie over de projecten en presentatiemomenten op deze website en volg de Facebookpagina

Wanneer komt een initiatief in aanmerking voor De Reis?
- Er is sprake van co-creatie: de Mienskip staat centraal. Het project komt voort uit of wordt gedragen door de lokale gemeenschap.
- De basis van het project wordt gevormd door een maatschappelijke urgentie.
- Artistieke verbeeldingskracht wordt ingezet om tot nieuwe inzichten te komen.
- Het project heeft de potentie om een blijvende verandering te bewerkstelligen. 

Aanmelden
Ben jij betrokken bij een lokaal initiatief in Fryslân dat in 2018 iets in beweging wil zetten? Voldoet het naar jouw idee aan de voorwaarden van De Reis? Meld het dan voor 1 september aan! Projecten die zich nu aanmelden komen begin september voor de selectiecommissie. De geselecteerde projecten worden dit najaar begeleid bij de uitwerking vaneen gedegen projectplan door middel van advies op maat en maandelijkse bijeenkomsten. Hierna komen de projecten in aanmerking voor cofinanciering uit het ReisBudget. In de fase die hierop volgt krijg je in dezelfde vorm begeleiding om van projectplan naar een effectieve projectuitvoering te komen. 

Meld je nu aan en wie weet wordt ook jouw project geselecteerd en gaat het mee op een spannende en leerzame ontdekkingstocht. Heb je nog vragen? Mail naar dereis@keunstwurk.nl

De Reis maakt onderdeel uit van het hoofdprogramma Leeuwarden-Fryslân 2018 en wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Cultuurparticipatie.

 


BijlageGrootte
Folder De Reis 587.53 KB