Fryslân DOK - De GrinsOmrop Fryslân heeft de voorstelling Grenzeloos vastgelegd in een documentaire

‘De Grins’ is de titel van de Fryslân DOK-documentaire die is gemaakt van de dansvoorstelling Grenzeloos. In Grenzeloos dansen vijftig dansers een verhaal over migratie. Zij vormen een combinatie van jonge professionele dansers en amateurdansers van vijftig jaar en ouder. Met elkaar gaan zij op verkenning, op onderzoek, naar de redenen die mensen bewegen om weg te trekken van een plek die hen altijd dierbaar is geweest. Zij ontmoeten daarin pijn en wanhoop, maar ook feest, liefde en verbindende kracht.

Een spannend moment in het proces is als vijf vluchtelingen uit Syrië en Eritrea naar de voorstelling komen kijken. Zij kijken ernaar met hun hart en zijn zeer geraakt. In de voorstelling is de taal van de dans aan het woord en vertelt hoe het is om te moeten vluchten.

Grenzeloos was op 31 maart en 1 april te zien n Stadsschouwburg De Harmonie

Uitzendingen van Fryslân DOK 'De Grins':
Zondag 16 april om 17.00 uur en daarna vanaf 18.00 uur ieder uur bij Omrop Fryslân. Ook te zien op zaterdag 15 april om 15.30 uur en zondag 16 april om 13.00 uur op NPO 2.

De voorstelling Grenzeloos is onderdeel van het Europese project Let’s Dance Europe, waarin jonge dansmakers worden gestimuleerd om dans bereikbaar te maken voor iedereen; ongeacht leeftijd, fysieke mogelijkheden of achtergrond.