Kunstbende 2014

Kunstbende is dé jongerenorganisatie waar jongeren hun creatieve talenten op een professioneel podium kunnen laten zien. Door projecten zoals de wedstrijd Kunstbende,  Move Your Art en The Best of Kunstbende Tour zoekt Kunstbende aansluiting bij de leefwereld van duizenden jongeren. 

De landelijke wedstrijd –de kern van de organisatie- wordt dit jaar voor de 24ste keer georganiseerd. De Kunstbende-wedstrijd heeft in het verleden al veel bekende namen voortgebracht zoals: Trijntje Oosterhuis, Meysam Noori, Claudia de Breij, Krezip, Abdelkader Benali en Room Eleven! Naast de wedstrijd verzorgt Kunstbende Friesland ook coachingstrajecten aan jongeren.

Kunstbende Friesland

De voorrondes vinden plaats in 13 regio’s, waaronder Friesland. Creatief talent tussen de 13 en 19 jaar kan tegen elkaar strijden in de volgende categorieën: Muziek, DJ, Fashion, Theater & Performance, Film & Animatie, Dans, Taal en Expo. Ieder jaar wordt er gewerkt met een thema en dit jaar is het thema: “Wordt Vervolgd…”. 

Een professionele jury bekijkt elk optreden met zorg en geeft adviezen en tips. Door de voorronde te winnen in een categorie mag je meedoen aan de finale in de Melkweg in Amsterdam! Vorig jaar wist de Friese Sannemaj Betten de tweede prijs op de Finale in de categorie Taal in de wacht te slepen.

De Friese voorronde vindt plaats op 13 april 2014 in Schouwburg de Lawei in Drachten. Inschrijven voor de voorronde kan hier. De landelijke finale is op 3 mei 2014.

Kunstbende Friesland kan ook op locatie komen om uit te leggen wat de organisatie inhoudt, maar ook wat zij voor de jongeren kan betekenen. Voor meer informatie kun je terecht op de site www.kunstbende.nl of neem contact op met Inge van den Berg. Kunstbende Friesland is ook te vinden op Facebook en is te volgen op Twitter.

Contact

Kunstbende Friesland

Projectleider: Inge van den Berg
058-2343434
E-mail: kunstbende-fr@keunstwurk.nl