50 Jaar Nederlands Koorfestival50 Jaar Nederlands Koorfestival

De missie van het NKF: “Het NKF wil het beste in de Nederlandse koorwereld ontdekken, ontwikkelen en zichtbaar maken.”

Met de editie 2017-2018 viert het NKF haar 50-jarig Jubileum. Een feestelijke editie, dat wordt gevierd met 12 feestelijke Provinciale korenfestivals als opmaat naar de Landelijke NKF Finale. Het vormt de eerste fase van een nieuw beleidsplan waarin het NKF als neutraal boegbeeld van de Nederlandse koorwereld inzet op verbinding en verbreding van het draagvlak van de prachtige Nederlandse koorcultuur.

Twaalf provinciale korenfestivals…
…om het feest van samen zingen te vieren! Waarin meedoen als koor uiteraard centraal staat en het winnen van de titel “Beste Koor van jouw Provincie” de slagroom op de taart kan worden. Deelname staat open voor alle koren binnen de eigen provincie. Op NKF 2017-2018 vind je meer informatie hierover. Bij deelname krijgt het koor een NKF-beoordeling over de presentatie die met een toelichtend juryrapport na afloop wordt toegestuurd. Het festival in Fryslân zal plaatsvinden op zaterdag 25 november 2017 te Surhuisterveen.

De Landelijke NKF Finale…
…is toegankelijk voor alle winnende koren in de Provinciale NKF Competities. Alle koren die bij de NKF Beoordeling de klasse ‘NKF Topkoor’ bereiken (255 punten of meer) en de NKF Publieksfavorieten ontvangen een Wildcard alsnog kans geeft op een finaleplaats. Zie ook NKF 2017-2018 voor meer informatie over NKF Wildcards.

Keunstwurk en SAKO zijn provinciepartner van het NKF Friesland.