Wês wiis mei talint!

Woensdag 15 maart heeft een druk bezochte werkconferentie plaatsgevonden over talentontwikkeling in de kunst- en cultuursector in Fryslân. Een unieke bijeenkomst omdat alle kunst- en cultuurdisciplines en overheden erbij betrokken waren.

Het was bovendien een echte wérkbijeenkomst: dus niet achteroverzitten en luisteren, maar actief meedoen om te proberen om een flinke stap te zetten als het gaat om talentontwikkeling in de kunsten!  Ruim zestig deelnemers wisselden intensief van gedachten, geïnspireerd door een aantal prominente keynote speakers.  

Doel werkconferentie
Het motto van de bijeenkomst luidde ‘Wês wiis mei talint!’. De centrale vraag tijdens de werkconferentie was dan ook: wat is er concreet nodig om talentontwikkeling te optimaliseren en hoe kunnen we dat in Fryslân samen vormgeven?

Vanuit die vraag werd zichtbaar hoe verbetering kan worden bereikt, maar ook op welke wijze de rol van talentontwikkeling in Fryslân kan worden verstevigd. En dat is een heel mooi resultaat om de komende tijd op verder te bouwen.

Lees alle uitkomsten in het verslag van de werkconferentie Talentontwikkeling.