Zeven ontwerpen genomineerd voor Vormgevingsprijs 2017De Provincie Fryslân reikt op 10 november voor de negende keer de Vredeman de Vries Prijs voor Vormgeving uit.

Uit 50 inzendingen heeft de jury heeft de volgende zeven ontwerpen genomineerd:

  • Er zit een gat in – de wereld van Spriet illustraties Linda de Haan, opdrachtgever Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
  • Identities concept en ontwerp Martin Brandsma, eigen initiatief in samenwerking met Oscar Lourens Book Production
  • Under de Toer ontwerper Barbara Jonkers i.s.m. BW H ontwerpers / Dennis de Vries, opdrachtgever Stichting Under de Toer
  • Post-Plaza ontwerp Kr8werk, opdrachtgever Post-Plaza Hotel & Grand Café
  • Sweet Nothing ontwerp Studio INA-MATT, opdrachtgever Matsura Museum Hirado/Nederlandse ambassade Japan
  • De Kom-Post concept en ontwerp Studio Elmo Vermijs, opdrachtgever
Stream – Kunstprogramma voor de Friese Wouden
  • Honeysuckle Blue(s) Garden concept en ontwerp Claudy Jongstra, opdrachtgever AkzoNobel, inzender Stichting Farm of the World

Prijsuitreiking
De gedeputeerde voor Cultuur Sietske Poepjes van de Provincie zal op 10 november de winnaar bekend maken en de prijs uitreiken aan een van de zeven genomineerden. De winnaar (ontwerper en opdrachtgever) ontvangt een bedrag van € 5000 en een oorkonde. Daarnaast zijn er vijf bedragen van € 500,- voor eervolle vermeldingen.

Ter gelegenheid van de prijsuitreiking verzorgt Tim Vermeulen een lezing onder de titel Design als publieke zaak over een veranderende samenleving en de noodzaak van design voor onze toekomst. 
Er verschijnt dit jaar een special van De Moanne over de Vormgevingsprijs waarvan tijdens de prijsuitreiking het eerste exemplaar zal worden uitgereikt.

Aanmelden
U bent van harte uitgenodigd de prijsuitreiking bij te wonen. Als belangstellende kunt u zich tot 8 november hier aanmelden
U ontvangt daarna een toegangsbevestiging via de mail.

www.vormgevingsprijs.frl
Meer achtergrond informatie over de genomineerden is beschikbaar via de site www.vormgevingsprijs.frl  Het ontwerp van de site werd in opdracht van Keunstwurk gemaakt door Martijn van Bachum met fotografie van Heleen Haijtema.
Op de site vormgevingsprijs.frl kan ook een stem worden uitgebracht op de pagina van uw favoriet. Stemmen voor De Moanne Publieksprijs kan tot en met 9 november 12.00 uur.

Prijs voor Vormgeving
Alle voorkomende disciplines van ontwerpen en vormgeving komen in aanmerking voor de Vormgevingsprijs. Het gaat om gerealiseerde ontwerpen die zijn ontstaan vanuit een opdracht of zijn gemaakt op eigen initiatief van de ontwerper. Voorwaarde voor deelname is dat vormgever en/of opdrachtgever in Fryslân gevestigd zijn en alleen ontwerpen die na 1 maart 2015 zijn gerealiseerd konden worden ingezonden.
De jury in 2017 bestaat uit:

Lonny van Ryswyck, productontwerper en mede-oprichter van Atelier NL; Yu-Lan van Alphen, programmamanager Stichting Doen; Robert-Jan Hofhuis, grafisch ontwerper, adviseur en docent HKU en ArtEZ; Arjen Boerstra, ruimtelijk ontwerper en beeldend kunstenaar en Tim Vermeulen, programmamanager Dutch Design Foundation.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Roelof Koster, adviseur vormgeving/design bij Keunstwurk via: r.koster@keunstwurk.nl
of telefonisch 058 - 234 34 34