voordekunst.nl/fryslan

Keunstwurk werkt sinds 1 januari 2014 samen met www.voordekunst.nl, dé crowdfundingwebsite voor kunst- en cultuurprojecten in Nederland. Het platform richtte zich eerst vooral op Amsterdam, maar is inmiddels samenwerkingen aangegaan in andere delen van Nederland, en nu dus ook in Fryslân met voordekunst.nl/fryslan.

Doel is het culturele ondernemerschap in Fryslân te stimuleren. Bovendien is crowdfunding een mooie manier om de samenleving te betrekken bij bijzondere Friese initiatieven op het gebied van kunst en cultuur!


voordekunst

voordekunst is de grootste crowdfundingwebsite op het gebied van kunst en cultuur van Nederland. In drie jaar tijd is er 3,5 miljoen euro opgehaald, waarmee bijna 600 projecten zijn gefinancierd.

Het kan gaan om culturele projecten in brede zin van onder meer muziek, literatuur, theater, beeldende kunst tot fotografie. Iedereen kan zich aanmelden van onder meer amateurverenigingen, professionele kunstenaars, individuen, ad hoc-gezelschappen tot professionele organisaties.

Je hoeft bovendien geen juridische vorm te hebben. Daarnaast heeft voordekunst een ANBI-verklaring, dus een donatie is aftrekbaar voor de belasting.   

Crowdfunding

Crowdfunding is een alternatieve wijze om een project te financieren. Een project wordt gepresenteerd op internet en iedereen die wil, kan doneren. Geschikte culturele projecten die in Fryslân plaatsvinden zullen een plek op de Friese partnerpagina van de website www.voordekunst.nl krijgen. Ook zullen de projecten te vinden zijn onder de verschillende disciplines op de site.

Workshop crowdfunding

Om een idee te krijgen hoe crowdfunding op het gebied van kunst en cultuur in zijn werk gaat, wordt er twee keer per jaar een bijeenkomst over crowdfunding georganiseerd. voordekunst geeft tijdens de bijeenkomsten algemene informatie over crowdfunding.

Houd de website van Keunstwurk in de gaten voor actuele data en tijdstippen. De bijeenkomst wordt door Keunstwurk georganiseerd en vindt ook bij Keunstwurk in Leeuwarden plaats. De eerste workshop in 2014 vindt in februari of maart plaats. 

Geïnteresseerd? Hier kun je lezen hoe het allemaal werkt.  

Doneren? Kijk hier voor meer informatie.

voordekunst Fryslân