Vraag & Aanbod

Deze pagina is bedoeld als virtuele marktplaats. Dirigent gezocht? Instrument in de aanbieding? Atelierruimte gevraagd? Alle niet-commerciële oproepen kunnen hier worden geplaatst.

De regels:
Oproepen kunt u mailen naar info@keunstwurk.nl o.v.v. vraag en aanbod. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden: Dans, Theater of Muziek etc. Na 3 maanden wordt de oproep weer van de site verwijderd. Wilt u verlengen, stuur ons dan een e-mail. Als uw oproep eerder niet meer actueel is, graag melden bij Keunstwurk.

U moet altijd een naam, een e-mailadres en een telefoonnummer vermelden waarop u te bereiken bent. Eventueel kan in overleg het mailadres van Keunstwurk bij de oproep worden geplaatst.

Gezocht: Nieuwe enthousiaste dirigent(e) voor ons fanfareorkest!

Hallo! Nieuwe enthousiaste dirigent(e) van ons fanfareorkest!

Wij zijn Muziekvereniging KNA en bestaan uit een fanfareorkest, een slagwerkgroep, opleidingsorkest en een dweilband. Het fanfareorkest bestaat op dit moment uit circa 35 enthousiaste, musicerende leden van jong tot oud en repeteert op woensdagavond van 19:45 tot 22:15 uur. Het fanfareorkest wordt muzikaal bijgestaan door een combo van basgitaar en piano. Het opleidingsorkest, bestaande uit meerdere jeugdige leerlingen, repeteert op dezelfde woensdagavond van 19:00 tot 19:45 uur.

De repetitieavond is voor KNA een belangrijke basis om muzikaal goed te kunnen presteren, maar is daarnaast ook de wekelijkse “hobby avond”. Gezelligheid, humor en ontspanning zijn dan ook zeker in de juiste verhoudingen van belang. In onze vereniging vormen de leden van verschillende commissies en de coördinatoren het hart van de vereniging. Voor de nieuwe dirigent(e) is met name de samenwerking tussen de coördinatoren van belang. Samen met hen wordt er een invulling gegeven aan de muzikale keuze en het programma voor het komende seizoen. 

Wij zoeken DE dirigent(e) die…

 • In staat is om muzikanten van jong tot oud met diverse niveaus met elkaar te verbinden, zonder het plezier van het muziek maken uit het oog te verliezen;
 • Muzikanten op een juiste manier kan enthousiasmeren, inspireren en muzikale kennis/ kwaliteit kan overbrengen;
 • Betrokkenheid voelt bij een vereniging, sociaal en muzikaal;
 • Open staat voor ambitie, nieuwe ideeën en ontwikkelingen binnen de vereniging en deze ook zelf durft aan te dragen;
 • Kan samenwerken met de coördinatoren van KNA, slagwerkinstructeur, docenten en een actief bestuur;
 • Beschikbaar is op woensdagavond van 19.00 tot 22.15 uur en tijdens optredens in overleg;
 • Onze leerlingen kan opleiden in het opleidingsorkest. Het opleiden van onze leerlingen tijdens de lessen behoort ook tot de mogelijkheden;
 • In het bezit is of in de eindfase zit van de opleiding HAFABRA of vergelijkbaar;
 • Net zo enthousiast en gezellig is als wij!

Wij bieden jou een omgeving waar je leiding kan geven aan onze vereniging en waarin ruimte is voor eigen initiatief, ideeën en ambities tegen een marktconform salaris.

Pas jij in het profiel van DE dirigent(e) die wij zoeken?

Stuur dan voor 31 augustus 2017 jouw motivatie en (creatieve) CV naar secretaris@kna-koudekerkadrijn.nl. Desgewenst kan je voor vragen contact opnemen met Adrie van der Post (voorzitter)  op 06-22545960. Kijk ook voor meer informatie over onze vereniging op onze website www.kna-koudekerkadrijn.nl of op facebook/KNAKoudekerk.

Een selectiecommissie selecteert aan de hand van de ingezonden motivaties en Cv’s de kandidaten. Een gesprek en een proefdirectie maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Ons streven is om per 01-11-2017 of eerder een nieuwe dirigent(e) aan te nemen.

Contactpersoon: 
Kim van der Post, secretraris
Telefoonnummer: 
06-12290274

Gezocht zangers en zangeressen voor het Meppeler OverdagKoor (MOK)

Vanaf medio september 2017 kunnen zangliefhebbers iedere dinsdagochtend onder leiding van dirigente Brigitta Diephuis zingen bij het MOK te Meppel.

Het koor is zeer geschikt voor mensen die graag in koorverband willen zingen, maar 's-avonds druk bezet zijn of niet (meer) in de gelegenheid zijn om de deur uit te gaan.
Het zullen in eerste instantie makkelijk zingbare liedjes zijn, en uiteraard horen kerstliederen daar ook bij. Het MOK is geschikt voor iedereen die kan zingen en van zingen houdt. Mensen die niet kunnen zingen, maar wel piano, gitaar of accordeon kunnen spelen, kunnen zich ook aanmelden voor de begeleiding.

Contactpersoon: 
Brigitta Diephuis
Telefoonnummer: 
06 520 76 174

Heb je al zangplannen voor na de zomer?

VROUWENPROJECTKOOR AEODE gaat  weer los met mooie, inspirerende stukken en er doen deze keer een danseres, een tenorsolist, twee violisten en een pianist mee!
In alle stemgroepen is nog plaats voor een paar zangeressen, dus als je je nu vast opgeeft, ben je verzekerd van een plaatsje!

We zingen, met een klein voorbehoud, de volgende stukken:

Een Mozart 'Medley',
bestaande uit de delen:
- 'Voi che sapete'
- 'Dove sono'
- 'Piu non si trovano'
- 'Licare, luci belle'


 

SSAA en piano
'The snow' - Edward Elgar

SSA, 2 violen en piano
'Ubi caritas' - Ola GjeiloSSA
'Nigra sum' - Pablo CasalsSSAA
'Libertango' - Astor Piazzolla
SSAA en piano èn......danseres!
Een Fries lied,
speciaal gecomponeerd door
Jetse Bremer !
SSAA en tenorsolo door Marco Rijpma

Een gevarieerd programma dus, met mooie en verrassende stukken!

De repetities zijn op zaterdag in de Paulusschool in Leeuwarden van 9.30 uur tot ongeveer 11.00/11.30 uur.

Repetitiedata:

 • 23 september, 30 september
 • 7 oktober, 14 oktober, 21 oktober 
 • 4 november,11 november,18 november

Uitvoeringen:

 • 25 november 's avonds en 26 november 's middags in twee kerken in of bij Leeuwarden

Je investering:

 • Zin in zingen!
 • Zelf thuis de noten studeren m.b.v. geluidsopname 
 • € 137,50

Als je meedoet, zou je dat dan VÓÓR  4 SEPTEMBER willen laten weten?

Graag tot horens!

Hartelijke groet, Jannie Geertsma,
058-2152620 / 06-49217093
info@vocales.nl

Contactpersoon: 
Jannie Geertsma
E-mailadres: 
info@vocales.nl
Telefoonnummer: 
058-2152620 / 06-49217093

Gezocht nieuwe dirigent(e) per 1 december 2017

Gemengd zangkoor Crescendo Ameland zoekt per 1 december 2017 een nieuwe dirigent(e).

Wie zijn wij?
We zijn een enthousiast, gezellig en actief koor met 40 leden. We zingen 4-stemmig met een gevarieerd repertoire aan liedjes. Elk jaar voeren wij in november een zangprogramma op. Ook zomers treden we op.
We repeteren iedere donderdag in Nes op het mooie eiland Ameland.

Wie zoeken wij?
Een enthousiaste dirigent(e) met ervaring, die meehelpt een mooi zangprogramma te maken. Kunnen begeleiden d.m.v. piano is een pré maar niet noodzakelijk.

Spreekt dit je aan? Neem dan contact op met Joop Beijaard via e-mail jbeijaard@live.nl of mobiel 06-55130879.

Contactpersoon: 
Joop Beijaard
E-mailadres: 
jbeijaard@live.nl
Telefoonnummer: 
06-55130879.

Gezocht: enthousiaste dirigent

Popkoor Bloxy Music (www.BloxyMusic.nl) uit het pittoreske havenstadje Blokzijl is opgericht op 14 februari 2006 en bestaat nu bijna 12 ½ jaar. Het is een enthousiast gemengd koor met 26 actieve leden. Onze huidige dirigent heeft een baan gevonden buiten de regio en kan ons niet meer begeleiden in het volgende seizoen.

We zijn op zoek naar een enthousiaste dirigent die ons ook op piano kan begeleiden. Ons popkoor telt op dit moment 26 leden waaronder 2 mannen. Er wordt op donderdagavond van 20 00 tot 22 00 uur gerepeteerd in de Ploats in Blokzijl (gemeente Steenwijkerland aan de rand van de Noordoostpolder).

Ben jij die enthousiaste dirigent en zie je het zitten om ons te begeleiden neem dan contact met ons op, via onze Facebook pagina Popkoor Bloxy Music, of bel Sandy Willig (bestuurslid) tel 0527-292951.

P.S. Onze voorkeur gaat uit naar de donderdagavond als repetitieavond maar bij een klik kunnen we eventueel aan de leden voorleggen om van avond te veranderen.

Contactpersoon: 
Sandy Willig (bestuurslid)
Telefoonnummer: 
0527-292951

Dirigent(e) gezocht SJONGERIJ Beetsterzwaag

Het gemengd koor SJONGERIJ uit Beetsterzwaag zoekt per 1 oktober 2017 een nieuwe dirigent(e).

Wie zijn wij?
We zijn een enthousiast, gezellig en swingend koor met op dit moment 30 leden. We zingen 4-stemmig met een gevarieerd repertoire. Van popsongs tot Ierse ballads en van evergreens tot African songs. We zijn gewend om met piano begeleiding te zingen. We repeteren iedere woensdagavond in de Buorskip te Beetsterzwaag.

Wie zoeken wij?
Een dirigent(e) met ervaring, die een divers samengestelde groep als uitdaging ziet. Iemand met een flexibele houding die mee wil denken over de uitbreiding en ontwikkeling van ons koor. Kunnen begeleiden d.m.v. piano is een pré.

Ben jij deze duizendpoot? Stuur dan een sollicitatie naar: sjongerij@gmail.com

Reageren kan t/m 20 augustus, de sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 35.
Onderdeel van de procedure is een proefrepetitie in september.

 

Contactpersoon: 
Helga Zuidema, voorzitter bestuur
E-mailadres: 
sjongerij@gmail.com
Telefoonnummer: 
0512-356726 (op werkdagen na 18.00 uur)

Koarbizznizz zoekt sopraan

Vocaal ensemble Koarbizznizz is op zoek naar een (hoge) sopraan. Koarbizznizz is een ‘multivocale’ groep met een breed repertoire, uiteenlopend van renaissance tot pop-arrangementen. De groep staat onder leiding van Siebren Kramer en streeft een hoog uitvoeringsniveau na. Veel van de opnames die Koarbizznizz in de loop van de jaren gemaakt heeft zijn op YouTube te vinden

https://www.youtube.com/watch?v=CZN-op2IeSM

We zoeken een sopraan die vocaal onderlegd is en snel kan schakelen tussen verschillende stijlen. Denk je dat je in ons profiel past of ken je iemand voor wie dit echt wat zou zijn, neem dan contact op via koar@koarbizznizz.nl of rechtstreeks met de dirigent:  06-13631241

De repetities zijn tweewekelijks op de donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur. Omgeving Joure.

Contactpersoon: 
Siebren Kramer
E-mailadres: 
koar@koarbizznizz.nl
Telefoonnummer: 
06-13631241

Shanty- en seasongkoor de Compagnonsvaarders zoekt dirigent.

Wij zijn op zoek naar een nieuwe dirigent(e).

De Compagnonsvaarders  zijn gevestigd in Oosterwolde (Fr) en bestaan uit 40 zangers, 3 accordeonisten, een gitarist en een technisch team. Het koor bestaat 17 jaar.

Het repertoire bestaat uit ruim 90 nummers, die veelal 2- of 3-stemmig worden gezongen. Gezelligheid en saamhorigheid zijn belangrijk, maar ook het instuderen van nieuwe nummers en het goed willen presteren vormen belangrijke uitdagingen. Wij repeteren iedere maandagavond in het verenigingsgebouw “de Esch” in Oosterwolde.

Wij zoeken een dirigent(e) die:

 • Het koor weet te inspireren en te motiveren.
 • Affiniteit heeft met het repertoire, dat grotendeels uit seasongs bestaat, maar er worden ook andere liederen gezongen.
 •  Het een uitdaging vindt het maximale uit het koor te halen.

Wij bieden:

 • Een goede samenwerking met de muziekcommissie en bestuur.
 • Een beloning in overleg.

Voor meer informatie over het koor en zijn activiteiten kunt u kijken op onze website: www.compagnonsvaarders.nl

Contactpersoon: 
Onnie Gosliga
E-mailadres: 
onniegosliga@hotmail.com
Telefoonnummer: 
0516-522787

Vacature Dirigent (m/v) voor ambitieus popkoor

Afslag Nijeveen is een ambitieus en kwalitatief hoogstaand koor dat unieke, eigentijdse arrangementen zingt. Hierbij worden wij begeleid door een eigen liveband. We hebben een sterke teamspirit, wat betekent dat we altijd streven naar maximale betrokkenheid en inzet. Bij dit alles staat plezier in wat we doen voorop.

Van alle koorleden wordt hiervoor een goede voorbereiding verwacht. Om onze kwaliteit steeds te blijven verhogen, is er tijdens de repetities niet alleen aandacht voor het instuderen van nieuwe nummers, maar ook voor de verbetering van onze zangtechniek.

Afslag Nijeveen is opgericht in 2002 en bestaat uit zo’n 40 leden. De repetities zijn op maandagavond in Nijeveen en wij treden regelmatig op.

Wij zoeken een enthousiaste, motiverende dirigent (m/v) die:

 • Ervaring/affiniteit heeft met het dirigeren van een meerstemmig koor
 • Ervaring/affiniteit heeft met het aansturen van een live band
 • In staat is eigen, creatieve arrangementen te schrijven van hedendaagse muziek

Uiteraard bieden wij een passende vergoeding. Een proefrepetitie maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Contactpersoon: 
Alien Flinkert
Telefoonnummer: 
06 –226 309 52

4 MEI-PROJEKT GRONINGEN ZOEKT EEN DIRIGENT

WIE ZOEKEN WIJ?

Wij zoeken een dirigent die:

-    Actief wil meewerken aan de voorbereiding en de uitvoering van geëngageerde thematische programma’s, met onder meer hedendaagse koormuziek
-    Maatschappelijk betrokken is en affiniteit heeft met de doelstelling van onze vereniging
-    Een conservatorium Koordirectie of een gelijkwaardige opleiding heeft
-    Ervaring heeft met het dirigeren van koren en ensembles/orkesten
-    Vakmanschap bezit op het gebied van zangtechniek, muzikaliteit en expressie en dit kan overbrengen
-    Goed kan samenwerken met bestuur, programmagroep en regisseur
-    Het beste uit het koor kan en wil halen
-    Een brede muzikale interesse heeft
-    Een netwerk heeft in de muziekwereld

SOLLICITEREN

Sluitingsdatum: 31 augustus 2017

MEER INFORMATIE over deze vacature, ons koor en de vereniging

Contactpersoon: 
Cock Voorn of Emmy Bremer
Telefoonnummer: 
06-21855269 of 06-28973992

Vacature dirigent(e) popkoor

In verband met vertrek van onze huidige dirigente zijn wij, popkoor The Midges, op zoek naar een nieuwe dirigent(e).
Ons koor bestaat al 20 jaar en zingt met ruim 50 stemmen allerlei soorten hedendaagse 4- tot 6-stemmige popmuziek. Lekker samen zingen en gedrevenheid tot presteren gaan bij ons samen op. Onze repetities zijn op de maandagavond, in de Plataan te Meppel.
 
Wij zoeken een enthousiaste dirigent(e) die: 

 • ervaring heeft met het dirigeren van een (groot) koor
 • kennis heeft van en affiniteit heeft met popmuziek 
 • ons weet te inspireren en motiveren 
 • met ons mee wil denken over de ontwikkeling van het koor

 Wij bieden: 

 • meer dan vijftig zangstemmen
 • vaste pianiste tijdens de repetities en optredens
 • samenwerking met bestuur, muziek- en choreocommissie 
 • beloning in overleg

Informatie over het koor en de vacature met een uitgebreide profielschets, kunt u vinden op https://themidges.wordpress.com/.
Sollicitaties voorzien van CV kunt u mailen naar popkoorthemidges@gmail.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Shirley Sikkens op tel.nr. 06 - 5498 3710 of via bovenstaand e-mailadres. Een proefdirectie maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Contactpersoon: 
Shirley Sikkens
Telefoonnummer: 
06-54983710

Dirigent heeft ruimte voor koor op woensdag of donderdagavond

Ervaren koordirigent zoekt een koor op de woensdag of donderdagavond.

Heb nu ruim 24 jaar koren gedirigeerd in diverse genres oa (licht) klassiek, musical, geestelijk, gospel, pop etc.

Dirigeer vrouwen en gemengde koren 2, 3 of 4 stemmig.

Ben beschikbaar op woensdag en donderdagavond.

Meer informatie over mijzelf zou ik graag met U bespreken in een persoonlijk gesprek.

Contactpersoon: 
F. de Witte
E-mailadres: 
witte010@hetnet.nl
Telefoonnummer: 
06-83206515

Voluit zingen - Workshop stemexpressie

'spelend, zoekend, ontdekken van je stem'

Deze workshop is geschikt voor mensen die graag zingen en méér willen met hun stem.

Je hebt al langer het gevoel dat je je inhoudt in je zingen of je stem klinkt meestal (te) zacht. je verlangt naar 'méér', meer volume, meer eigenheid of meer authenticiteit.
Of je vindt het gewoon ontzettend leuk om samen vrijuit te zingen, zonder beperkingen, helemaal voluit.

Wellicht is deze workshop dan iets voor jou!

De workshop gaat door als er minimaal 4 deelnemers zijn, dus schroom niet om iemand mee te nemen die ook van zingen houdt.

waarPraktijk Sensalavie aan de Oper te Balk      
wanneervrijdag 22 september 2017
09.30-12.30 uur
kosten€ 32,50

Sjoukje van der Land, stembevrijder, dirigente en singer-songwriter
tel. 06-18279290 - www.praktijkstim.nl

Contactpersoon: 
Sjoukje van der Land
Telefoonnummer: 
06-18279290

Verwendag 'Zing en geniet'

Een hele dag samen zingen en genieten van lekker eten en drinken in de Teatertún in het prachtige Rijs, vlak naast het Rijsterbos.

Je de hele dag onderdompelen in prachtige klanken of genieten van de stilte. We gaan in diverse opstellingen samen zingen.

Bij slecht weer wijken we uit naar de Skuorre, waar de kachel warm gestookt kan worden.

De dag is voor iedereen die van zingen houdt en de diverse mogelijkheden van de stem zingend wil onderzoeken.

De workshopdag gaat door als er minimaal 10 deelnemers zijn, dus schroom niet om iemand mee te nemen die ook van zingen houdt.

waarTeatertún te Rijs
wanneerdonderdag 7 september 2017
10.00-16.00 uur
kosten€ 75,00 (incl. koffie/thee, petit four, soep, broodjes, borrel)

Sjoukje van der Land, stembevrijder, dirigente en singer-songwriter
tel. 06-18279290 - www.praktijkstim.nl

Contactpersoon: 
Sjoukje van der Land
Telefoonnummer: 
06-18279290