Vraag & Aanbod

Deze pagina is bedoeld als virtuele marktplaats. Dirigent gezocht? Instrument in de aanbieding? Atelierruimte gevraagd? Alle niet-commerciële oproepen kunnen hier worden geplaatst.

De regels:
Oproepen kunt u mailen naar info@keunstwurk.nl o.v.v. vraag en aanbod. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden: Dans, Theater of Muziek etc. Na 3 maanden wordt de oproep weer van de site verwijderd. Wilt u verlengen, stuur ons dan een e-mail. Als uw oproep eerder niet meer actueel is, graag melden bij Keunstwurk.

U moet altijd een naam, een e-mailadres en een telefoonnummer vermelden waarop u te bereiken bent. Eventueel kan in overleg het mailadres van Keunstwurk bij de oproep worden geplaatst.

Popkoor Passion 2 Sing zoekt dirigent/toetsenist en zangers en zangeressen

Wij zijn popkoor Passion 2 Sing uit Kollumerzwaag. 

Wij zijn een aantal enthousiaste vrouwen en hebben momenteel 10 leden. We hopen dit aantal te kunnen verdubbelen. Is zingen ook jouw passie?
Dan spreekt ons repertoire jou vast aan.  We zingen moderne popmuziek zoals: Kensington, Coldplay, Keane, Blof etc.
Wij zijn op zoek naar jou!

We zijn per direct op zoek naar een dirigent/toetsenist en leden (zowel mannen als vrouwen).

Onze repetitieavond is op maandagavond van 20:00- 22:00 uur in de Eendracht te Kollumerzwaag.

Voor meer informatie bekijk onze facebookpagina: Passion 2 Sing

Contactpersoon: 
Martha van der Horn
Telefoonnummer: 
0511446295

MUZIEKTHEATERGROEP TINTO! ZOEKT ZANGERES/ACTRICE

HOU JIJ VAN ZINGEN EN ACTEREN? En vind je het leuk om onderdeel te worden van een kleine muziektheatergroep in Sneek? Dan zijn we op zoek naar jou!

We gaan een nieuwe muzikale theatervoorstelling maken die in april 2018 in première gaat. In deze voorstelling acteren we ca. 60% en zingen we 40% mooie meerstemmige nummers.
Wij zoeken een dame:
- tussen de 30 en 50 jaar; 
- met een mooie alt of mezzo-sopraan stem;
- die enkele jaren ervaring heeft met meerstemmig zingen en het een uitdaging vindt om te (leren) acteren;
- met podiumervaring en humor.

Ben jij:
- op dinsdagavond en woensdagavond beschikbaar om te repeteren (en als het moet vaker om tot een goed resultaat te komen);
- min. 10 weekenden in 2018 beschikbaar om op te treden (data in overleg);
- een teamplayer die graag de handen uit de mouwen steekt (bijv flyers rondbrengen, podium opbouwen, lokatie aankleden, want ook dat doen we allemaal zelf

Contactpersoon: 
Anneke Jansma
Telefoonnummer: 
06-29384483

Openingslied LF2018

Leeuwarden is in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa. Tijdens de opening op 26/27 januari 2018 wordt er door muziekgezelschappen en koren een lied ten gehore gebracht.

Als je wel mee wilt zingen, maar je bent niet aangesloten bij een koor, dan kun je via Pop-Upkoor Fryslân toch meedoen. Geef je dan op via het aanmeldformulier op https://popupkoorfryslan.nl. Het lied wordt op 4 stemmen gezongen, dus het is wel fijn als je enige koorervaring hebt, maar dat is geen voorwaarde.

Repetitiedata
We repeteren op de zaterdag: 11 november en 2 december in Theater De Bres, Schoolstraat 4, 8911 AA Leeuwarden (achter de Harmonie) van 13:30 tot uiterlijk 17:00 uur. De kosten zijn € 6,00 per repetitie, inclusief een kopje koffie of thee in de pauze.

De gezamenlijke repetities zijn op 16 december, 13 en 20 januari (ook zaterdagen).

Contactpersoon: 
Marike Kooistra
Telefoonnummer: 
00-000000000

Dirigent gezocht

Graag even een korte beschrijving van ons koor : De naam van ons koor is Hiel Gewoan (Heel gewoon).

Ons koor bestaat uit ongeveer 24 leden waarvan 20 zangers die worden begeleid door 4 muzikanten die de trekzak bespelen.

In principe zingen wij  christelijke liederen voornamelijk joh de heer en daarnaast ook Nederlandstalig.

Wij zoeken per direct een dirigent die ons koor wil versterke.

Wij repeteren op de woensdag  om 19.30 uur 3 maal per maand de vierde woensdag repeteert de muziek.

Meer informatie over het koor: www.hielgewoan.nl

Voor verdere inlichtingen kunt u contact opnemen met:
Henk Bijma 
tel. 0512331668
Mailadres h.bijma7@upcmail.nl

Contactpersoon: 
Henk Bijma
E-mailadres: 
h.bijma7@upcmail.nl
Telefoonnummer: 
0512-331668

Nieuw koor in Leeuwarden op maandagmorgen voor sopranen, alten, tenoren en bassen!

Heb je zin om de week met muziek te beginnen? Zing dan mee in het nieuwe maandagmorgen koor!

Iedereen met aardig wat koorervaring die redelijk van het blad kan zingen is welkom!

Dirigent is Janny Kok: www.jannykokmuziek.nl

Het repertoire zal grotendeels bestaan uit klassieke muziek. En er is ook plaats voor andere genres: Jiddische liederen, Afrikaanse muziek, een spreektekst etc.

Wat we kunnen gaan zingen: bijvoorbeeld het ‘Requiem’ van Karl Jenkins en ‘Rejoice in the Lamb’ van Benjamin Britten.

We repeteren in Leeuwarden, op maandagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur.

We beginnen nog dit jaar: van 20 november tot en met 11 december, en gaan verder in januari 2018.

Via info@jannykokmuziek.nl kun je meer informatie krijgen.

Graag tot ziens op 20 november!

Contactpersoon: 
Janny Kok
E-mailadres: 
info@jannykokmuziek.nl
Telefoonnummer: 
00-000000000

Dirigent gezocht

Per 1 september 2018 zoekt het Christelijk Leeuwarder Mannenkoor “Patrimonium” een dirigent.

Het koor bestaat uit 55 enthousiaste zangers. We zingen uit een breed repertoire, overwegend religieus. In het Nederlands uiteraard, maar ook Fries, Duits, Engels, Latijn en Russisch.We treden regelmatig op in kerkdiensten, verzorgen zangavonden, Passiestonden en ook Kerstcantates en concerten met andere koren en muzikanten.

Elke dinsdagavond zijn we te vinden in de repetitieruimte van het kerkelijk centrum “Leger des Heils” te Leeuwarden. Vanaf 19.45 tot 21.45 uur.

Ook zijn we aangesloten bij de KCZB zangersbond.

Spreekt u dit aan om bij dit koor te dirigeren, neem dan contact met ons op.

Meer informatie: www.clmpatrimonium.nl

Contactpersoon: 
Leo Gobetz, secretaris
Telefoonnummer: 
+31 (0)58-2152544

Zangers en zangeressen gezocht

Voor ons popkoor UNIQ zijn wij nog op zoek naar leden. 

UniQ Pop en Theaterkoor is opgericht in september 2014 door Rinke Schroor (componist, dirigent en multi-instrumentalist). Naast bekende pop-songs van o,a Adele, the Common Linnets e.a., zingt het koor eigen werk van Rinke Schroor. Het koor bestaat uit ca. 20 leden en repeteert elke dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 in het wijkgebouw Schieringen.

UniQ is een koor wat zijn naam zeker eer aan doet. We zijn een saamhorig en tevens harmonieus koor, waar iedereen die  passie heeft voor zingen en muziek welkom is. De leeftijd categorieën verschillend zijn, en we om elkaar geven zoals je bent. Waar we elkaar respecteren, en elkaar een kaartje sturen om steun of geluk te wensen. Dit resulteert in een geweldig groepje mensen die graag uitzien naar de repetitie, om in het samenzijn van elkaar een prachtig koor te zijn die nummers zingen zoals onze naam al eer aan doet. Onze dirigent Rinke Schroor componeert en dirigeert  namelijk  de nummers die wij als koor vertolken, en speelt naast het dirigeren ook de piano om ons te begeleiden.  Voelt u zich dus vooral geroepen om contact op te nemen. Want we zijn nog op zoek naar mooie zangstemmen. Van Sopraan tot Alt, Bas of tenor   Mannen en vrouwen dus  Ook zijn wij nog op zoek naar een toetsenist, die ons team kan komen versterken.

Voor meer informatie, neemt u gerust vrijblijvend contact op. Of neem gerust een kijkje op onze facebookpagina. https://www.facebook.com/UNIQ.KOOR/

Contactpersoon: 
Nynke Dijkstra
E-mailadres: 
R.schroor54@hotmail.com
Telefoonnummer: 
0582132303 of 0650920527

DIRIGENT(E) GEVRAAGD

Met ingang van 1 januari 2018 zoekt Zangvereniging Frisia Cantat uit Stiens een dirigent(e).

Ons koor bestaat al 106 jaar en telt momenteel 23 enthousiaste leden. Het repertoire is hoofdzakelijk populair in de talen Nederlands, Engels en Fries.
Er wordt meestal 4 stemmig gezongen. Donderdag is onze koormiddag/-avond van 15.30 – 17.30 en 19.30 – 21.30 uur. Onze voorkeur gaat uit naar iemand die ons met de piano kan begeleiden. Eenmaal in de 4 weken maken we gebruik van onze vaste pianist.

Graag zien wij uw sollicitatie met belangstelling tegemoet.
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met: Voorzitter: Hitje Dankert, mailadres hitjedankert@gmail.com , telefoon 0511-432292

Contactpersoon: 
Hitje Dankert
E-mailadres: 
hitjedankert@gmail.com
Telefoonnummer: 
0511-432292

Open repetitieavond Panties & Bretels

Heb je na de zomer zin in een nieuwe uitdaging? Kom op woensdagavond 13 september naar de open repetitieavond van close harmony koor Panties & Bretels. We starten om 20.00 uur en zingen tot 22.00.

Onze repetitieruimte is de bovenzaal van Ierse Pub Paddy O’Ryan op de Tweebaksmarkt in Leeuwarden. Houd je van zingen in een klein koor (close harmony) en ben je redelijk stemvast, dan ben je van harte welkom.

Zie voor meer informatie op onze website: http://panties-bretels.nl/  of Facebook: https://www.facebook.com/PantiesBretels. Graag tot ziens!

Contactpersoon: 
Ingrid Spijkers
E-mailadres: 
ingrid.spijkers@gmail.com
Telefoonnummer: 
06 23153621

Dirigent(e) gevraagd

Muziekvereniging “Concordia” Elsloo (fr) zoekt voor haar fanfare: Een sociaal vaardige enthousiaste vakkundige dirigent.

Muziekvereniging “Concordia” Elsloo (fr) is een fanfare die bestaat uit 35 leden variërend in leeftijd van 9 tot 80 jaar. Onze vereniging bestaat uit een A orkest die momenteel uitkomt in de 5e divisie met muzikanten van verschillende leeftijden, niveaus en kwaliteiten. Onze vereniging heeft een groep van 5 jeugdleden.

Wij zijn een gezellige vereniging, plezier in muziek maken staat voorop maar onze vereniging wil zich ook graag muzikaal verder ontwikkelen. Onze repetitie is wekelijks op de dinsdagavond van 19.45 uur tot 21.45 uur met daarin een pauze van 15 minuten.

Wij zijn op zoek naar een dirigent m/v die:
- Bereid is om op dinsdag avond ons A orkest te leiden.
- Bereid is ondersteuning te verlenen bij het jeugdorkest.
- Goed kan omgaan met verschillende niveaus en leeftijden binnen het orkest.
- Beschikt over HaFaBra directie of in een ver gevorderd stadium van zijn of haar opleiding is.
- De vaardigheid heeft om (amateur-)muzikanten verder te motiveren en enthousiasmeren.
- Mee te denken en te werken aan verdere muzikale ontwikkeling van onze vereniging.

Geïnteresseerden kunnen hun schriftelijke reactie voor dinsdag 1 oktober 2017 sturen naar:
J van ’t Klooster - Reijenga (Secretaris)
De Riete 6A
8424SM Elsloo
U mag ook mailen naar JeltsjeReijenga@hotmail.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met voorzitter Harry van den Berg (lindavandenberg@hetnet.nl) of via secretaris Jeltsje Reijenga (JeltsjeReijenga@hotmail.com).

Contactpersoon: 
Jeltsje van 't Klooster-Reijenga
Telefoonnummer: 
00-00000000

Het Cantoor heeft plaats voor een ervaren tenor!

Vocaal ensemble “Het Cantoor” is actief sinds begin 2013.

Het koor werd opgericht door zeer ervaren koorzangers die in hun eigen koren de zoektocht naar ander, minder gangbaar maar toch heel mooi repertoire een beetje misten.

Dirigent is Tjalling Wijnstra.  Er wordt eens per 14 dagen gerepeteerd op donderdagmorgen van 10.00 tot 12.30. Er zijn regelmatig sectierepetities. Dat maakt de koor-repetities tot een feestje!

De doelstelling van ons gemengde koor van ca. 22 personen is het ten gehore brengen van muziek uit allerlei periodes. Vanzelfsprekend worden daarbij de ‘klassieken’ zoals Schumann en Elgar niet vergeten, maar bezoekers van de concerten van “Het Cantoor” krijgen ook muziek te horen van componisten als Bob Chilcott, Rautavaara, Genzmer en Eisler. Muziek die, zeker door amateurkoren, in Nederland maar zelden wordt uitgevoerd. Ook het lichte(re) repertoire komt ruimschoots aan bod: Bacharach en Evans, maar ook de Nederlandse componist Jetse Bremer is goed vertegenwoordigd in ons repertoire. Want behalve dat het koor ernaar streeft kwalitatief hoogwaardige, muzikaal interessante koorwerken voor het voetlicht te brengen, vinden we ook variatie in het concertprogramma van groot belang.

Op de website: www.hetcantoor.nl kunt u meer lezen over Het Cantoor.

Geïnteresseerd of meer informatie? Stuur een mail naar info@jannykokmuziek.nl

Contactpersoon: 
Janny Kok
E-mailadres: 
info@jannykokmuziek.nl
Telefoonnummer: 
00-00000000

Berkoper Popkoor zoekt drummer/drumster en gitarist(e)

Ben je (of ken je) een drummer/drumster of een gitarist(e) (elektrisch gitaar) die het leuk lijkt om in het vaste combo van het Berkoper Popkoor te spelen? Neem dan contact op met larsmulder@upcmail.nl

Het Berkoper Popkoor bestaat uit zo’n 40 enthousiaste leden uit Oldeberkoop en wijde omgeving. Het repertoire bestaat o.a. uit Engelstalige en Nederlandstalige popsongs. Optredens worden begeleid door een band/combo, bestaande uit toetsen, gitaar, basgitaar, percussie en drums. Gemiddeld repeteert het combo 1 à 2 keer per maand mee.

Meer informatie: www.berkoperpopkoor.nl

Contactpersoon: 
Lars Mulder
E-mailadres: 
larsmulder@upcmail.nl
Telefoonnummer: 
00-000000000

Gevraagd: Dirigent popkoor

Wij willen graag in contact komen met een enthousiaste dirigent(e) die ons popkoor met ± 30 leden met de naam: "VayaConDios ” wil dirigeren. Wij repeteren elke week op woensdag van 19:30 uur tot 21:30 uur. Jaarlijks proberen wij 3 tot 4 keer op te treden. Uiteraard staat er een vergoeding tegenover. Wie durft deze uitdaging aan te gaan?
Info: http://www.koorvayacondios.nl/

Frans de Vries  - voorzitter@koorvayacondios.nl  - 06 54968070 
Biddinghuizen Flevoland

Contactpersoon: 
Frans de Vries
Telefoonnummer: 
06-54968070

Mingd Koar Deinum zoekt per direct een dirigent

Wij zoeken per direct een dirigent (m/v) die:

. Een creatieve en enthousiasmerende persoonlijkheid heeft.
. In staat is de muzikale ontwikkeling van het koor vorm en inhoud te geven.
. Affiniteit heeft met voornamelijk klassieke, maar ook populaire muziek
. Pianobegeleiding kan bieden
. Sociaal vaardig is
. Constructief samenwerkt met bestuur en commissies

Mingd Koar Deinum is een zangvereniging met ± 18 enthousiaste leden die onder leiding van haar dirigent probeert op een ontspannen manier maar ook met goede inzet, koorwerken van met name klassieke componisten in te studeren en ten gehore te brengen (o.a. van Brahms, Grieg, Mendelssohn, Fauré). Ook staat er meer populaire (o.a. Don Besig en Nancy Price) en Friese muziek op het repertoire. Mingd Koar Deinum e.o. is een vierstemmig gemengd koor.

Wij repeteren op donderdag van 19.45–21.45 uur in Ons Huis (Tsjerkepaad 13) te Deinum. De repetities starten weer begin september.

Heeft u nog vragen over deze vacature? Neem dan contact op met onze voorzitter Hinke Meindersma, tel. 058-2552324 / 06-38257241

Wilt u solliciteren, stuur dan uw CV / portfolio en een motivatiebrief z.s.m., doch uiterlijk 4 september 2017 per e-mail naar b.meindersma@chello.nl

Contactpersoon: 
H. Meindersma
E-mailadres: 
b.meindersma@chello.nl
Telefoonnummer: 
058-2552324

Gezocht: Nieuwe enthousiaste dirigent(e) voor ons fanfareorkest!

Hallo! Nieuwe enthousiaste dirigent(e) van ons fanfareorkest!

Wij zijn Muziekvereniging KNA en bestaan uit een fanfareorkest, een slagwerkgroep, opleidingsorkest en een dweilband. Het fanfareorkest bestaat op dit moment uit circa 35 enthousiaste, musicerende leden van jong tot oud en repeteert op woensdagavond van 19:45 tot 22:15 uur. Het fanfareorkest wordt muzikaal bijgestaan door een combo van basgitaar en piano. Het opleidingsorkest, bestaande uit meerdere jeugdige leerlingen, repeteert op dezelfde woensdagavond van 19:00 tot 19:45 uur.

De repetitieavond is voor KNA een belangrijke basis om muzikaal goed te kunnen presteren, maar is daarnaast ook de wekelijkse “hobby avond”. Gezelligheid, humor en ontspanning zijn dan ook zeker in de juiste verhoudingen van belang. In onze vereniging vormen de leden van verschillende commissies en de coördinatoren het hart van de vereniging. Voor de nieuwe dirigent(e) is met name de samenwerking tussen de coördinatoren van belang. Samen met hen wordt er een invulling gegeven aan de muzikale keuze en het programma voor het komende seizoen. 

Wij zoeken DE dirigent(e) die…

 • In staat is om muzikanten van jong tot oud met diverse niveaus met elkaar te verbinden, zonder het plezier van het muziek maken uit het oog te verliezen;
 • Muzikanten op een juiste manier kan enthousiasmeren, inspireren en muzikale kennis/ kwaliteit kan overbrengen;
 • Betrokkenheid voelt bij een vereniging, sociaal en muzikaal;
 • Open staat voor ambitie, nieuwe ideeën en ontwikkelingen binnen de vereniging en deze ook zelf durft aan te dragen;
 • Kan samenwerken met de coördinatoren van KNA, slagwerkinstructeur, docenten en een actief bestuur;
 • Beschikbaar is op woensdagavond van 19.00 tot 22.15 uur en tijdens optredens in overleg;
 • Onze leerlingen kan opleiden in het opleidingsorkest. Het opleiden van onze leerlingen tijdens de lessen behoort ook tot de mogelijkheden;
 • In het bezit is of in de eindfase zit van de opleiding HAFABRA of vergelijkbaar;
 • Net zo enthousiast en gezellig is als wij!

Wij bieden jou een omgeving waar je leiding kan geven aan onze vereniging en waarin ruimte is voor eigen initiatief, ideeën en ambities tegen een marktconform salaris.

Pas jij in het profiel van DE dirigent(e) die wij zoeken?

Stuur dan voor 31 augustus 2017 jouw motivatie en (creatieve) CV naar secretaris@kna-koudekerkadrijn.nl. Desgewenst kan je voor vragen contact opnemen met Adrie van der Post (voorzitter)  op 06-22545960. Kijk ook voor meer informatie over onze vereniging op onze website www.kna-koudekerkadrijn.nl of op facebook/KNAKoudekerk.

Een selectiecommissie selecteert aan de hand van de ingezonden motivaties en Cv’s de kandidaten. Een gesprek en een proefdirectie maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Ons streven is om per 01-11-2017 of eerder een nieuwe dirigent(e) aan te nemen.

Contactpersoon: 
Kim van der Post, secretraris
Telefoonnummer: 
06-12290274

Gezocht zangers en zangeressen voor het Meppeler OverdagKoor (MOK)

Vanaf medio september 2017 kunnen zangliefhebbers iedere dinsdagochtend onder leiding van dirigente Brigitta Diephuis zingen bij het MOK te Meppel.

Het koor is zeer geschikt voor mensen die graag in koorverband willen zingen, maar 's-avonds druk bezet zijn of niet (meer) in de gelegenheid zijn om de deur uit te gaan.
Het zullen in eerste instantie makkelijk zingbare liedjes zijn, en uiteraard horen kerstliederen daar ook bij. Het MOK is geschikt voor iedereen die kan zingen en van zingen houdt. Mensen die niet kunnen zingen, maar wel piano, gitaar of accordeon kunnen spelen, kunnen zich ook aanmelden voor de begeleiding.

Contactpersoon: 
Brigitta Diephuis
Telefoonnummer: 
06 520 76 174

Heb je al zangplannen voor na de zomer?

VROUWENPROJECTKOOR AEODE gaat  weer los met mooie, inspirerende stukken en er doen deze keer een danseres, een tenorsolist, twee violisten en een pianist mee!
In alle stemgroepen is nog plaats voor een paar zangeressen, dus als je je nu vast opgeeft, ben je verzekerd van een plaatsje!

We zingen, met een klein voorbehoud, de volgende stukken:

Een Mozart 'Medley',
bestaande uit de delen:
- 'Voi che sapete'
- 'Dove sono'
- 'Piu non si trovano'
- 'Licare, luci belle'


 

SSAA en piano
'The snow' - Edward Elgar

SSA, 2 violen en piano
'Ubi caritas' - Ola GjeiloSSA
'Nigra sum' - Pablo CasalsSSAA
'Libertango' - Astor Piazzolla
SSAA en piano èn......danseres!
Een Fries lied,
speciaal gecomponeerd door
Jetse Bremer !
SSAA en tenorsolo door Marco Rijpma

Een gevarieerd programma dus, met mooie en verrassende stukken!

De repetities zijn op zaterdag in de Paulusschool in Leeuwarden van 9.30 uur tot ongeveer 11.00/11.30 uur.

Repetitiedata:

 • 23 september, 30 september
 • 7 oktober, 14 oktober, 21 oktober 
 • 4 november,11 november,18 november

Uitvoeringen:

 • 25 november 's avonds en 26 november 's middags in twee kerken in of bij Leeuwarden

Je investering:

 • Zin in zingen!
 • Zelf thuis de noten studeren m.b.v. geluidsopname 
 • € 137,50

Als je meedoet, zou je dat dan VÓÓR  4 SEPTEMBER willen laten weten?

Graag tot horens!

Hartelijke groet, Jannie Geertsma,
058-2152620 / 06-49217093
info@vocales.nl

Contactpersoon: 
Jannie Geertsma
E-mailadres: 
info@vocales.nl
Telefoonnummer: 
058-2152620 / 06-49217093