Vraag & Aanbod

Deze pagina is bedoeld als virtuele marktplaats. Dirigent gezocht? Instrument in de aanbieding? Atelierruimte gevraagd? Alle niet-commerciële oproepen kunnen hier worden geplaatst.

De regels:
Oproepen kunt u mailen naar info@keunstwurk.nl o.v.v. vraag en aanbod. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden: Dans, Theater of Muziek etc. Na 3 maanden wordt de oproep weer van de site verwijderd. Wilt u verlengen, stuur ons dan een e-mail. Als uw oproep eerder niet meer actueel is, graag melden bij Keunstwurk.

U moet altijd een naam, een e-mailadres en een telefoonnummer vermelden waarop u te bereiken bent. Eventueel kan in overleg het mailadres van Keunstwurk bij de oproep worden geplaatst.

Kunstenaars en theatermakers gezocht

Kunstenaars en theatermakers gezocht voor festivalvoorstelling ŠtěStí | Geluk

PeerGrouP Locatietheater Noord-Nederland werkt samen met Archa Theater in Praag en het Noorderzon Performing Arts Festival Groningen aan een nieuwe internationale festivalvoorstelling voor het seizoen 2017–2018.
PeerGrouP biedt twee jonge theatermakers/kunstenaars uit Tsjechië en twee uit Nederland de kans om een nieuwe voorstelling te ontwikkelen die in augustus 2017 op het Noorderzon Festival in première gaat.
 
ŠtěStí    |    Geluk
 
In de hedendaagse maatschappij worden we voortdurend geprikkeld om dingen te kopen, dingen leuk te vinden of dingen na te jagen. De afbetaling van je hypotheek, hippe schoenen voor je dochter of likes op je Facebookpagina. Het toekomstige resultaat voelt vaak belangrijker dan ons dagelijkse bestaan. Maar worden we nu echt gelukkiger van de dingen die we vergaren of nastreven? Steeds meer mensen voelen debehoefte om even stil te staan en gewoon mens te zijn. Simpelweg gelukkig te zijn met de dierbaren om je heen, de rust te voelen die we veelal kwijt zijn. We zijn op zoek naar geluk. Maar hoe wordt dat tegenwoordig gedefinieerd? En welke verschillen zijn daarin te vinden?
 
Deze zomer verdiept PeerGrouP zich in wat je nodig hebt om gelukkig te zijn. Wat is het verschil tussen mensen die gelukkig zijn met niks en mensen die gelukkig denken te zijn met alles?
 
Wij zoeken jou!
Wij zoeken  twee jong theatermakers/kunstenaars uit Tsjechië en twee uit Nederland die, onder leiding van PeerGrouP-regisseur Dirk Bruinsma, op zoek gaan naar geluk en samen een discipline-overschrijdende voorstelling maken, gebaseerd op gevonden materiaal in Tsjechië.
 
Je bent beschikbaar tijdens de gehele onderzoeks-, maak- en speelfase en pas afgestudeerd of in de laatste fase van je kunst(vak)opleiding. We zoeken vrij breed. Je kunt studerend of afgestudeerd zijn aan een film-  of dansacademie, opleiding  cenografie, regie-/acteursopleiding, gameopleiding, theaterwetenschappen, conservatorium, nieuwe media, etc. Mocht je twijfelen of je opleiding of vakgebied past bij het project, neem dan contact met ons op.         

Wij zoeken iemand met de volgende competenties:

●  je bent creatief, gedreven en inventief
●  je kunt samenwerken in een discipline-overschrijdend project
●  je hebt affiniteit met werken op locatie en het betrekken van publiek
●  je bent in staat buiten de traditionele kaders van het theater te denken
●  je staat open voor out of the box ideeën van andere makers  
●  je kunt goed communiceren in het Engels
●  je bent proactief in het concreet uitwerken van een concept naar een voorstelling
 
Wat houdt het project in?
Het project begint met een onderzoeksfase waarbij de  vier theatermakers/kunstenaars onderzoek doen naar het thema geluk. Zij reizen voor het onderzoek af naar een van de meest afgelegen dorpen in Tsjechië. Met het verzamelde materiaal wordt in samenspraak een concept bedacht voor een festivalvoorstelling. In de maak- en repetitiefase die daarop volgt werken de theatermakers/kunstenaars het concept verder uit in Nederland. Het resultaat van het maakproces wordt vertoond op het Noorderzon Performing Arts Festival in Groningen en onder voorbehoud op het Akcent Festival in Praag.
 
De planning

1-14 meiOnderzoeksfase in Tsjechië (reis en conceptontwikkeling)
24 juli-6 augustusMaakfase in Nederland
7-17 augustusTry-outs in Groningen
18-28 augustusVoorstellig Noorderzon Performing Arts Festival, Groningen

Wij bieden jou
●  professionele begeleiding
●  kennismaking met theater op locatie en de werkwijze van PeerGrouP
●  reis- en onkostenvergoeding en een projectvergoeding   

Aanmelden
We houden zowel in Nederland als in Tsjechië selecties. In Nederland  vindt dit plaats op donderdag 23 en vrijdag 24 maart 2017. Om je aan te melden, ontvangen we graag het volgende van je in één document:
●  CV
●  Motivatiebrief
●  Opdracht:   
Stel je wordt in een afgelegen Tsjechisch dorp gedropt met als opdracht het thema geluk  te onderzoeken.
De vragen die je beantwoord wilt krijgen zijn:
Wat betekent geluk voor de  inwoners?   
Waar uit zich dat in?   
Welke verschillen en overeenkomsten zijn er met je eigen omgeving?  
Beschrijf in max. een A4 hoe je een dergelijke onderzoeksweek concreet zou aanpakken en hoe jij jouw kwaliteiten inzet bij het onderzoek.

Stuur je sollicitatie vóór 20 maart 2017 naar regisseur Dirk Bruinsma: dirk@peergroup.nl.   
Voor vragen over deelname aan ŠtěStí | Geluk kun  je contact opnemen met productieleider Hinke Beekman: hinke@peergroup.nl.

Contactpersoon: 
Hinke Beekman
E-mailadres: 
hinke@peergroup.nl
Telefoonnummer: 
00-000000000

Selskip Blikstiender út Lemmer spilet: Fryslân heite'

Selskip Blikstiender fan 'e Lemmer is yn jannewaris 2016 fan start gien. Us selskip bestiet út 12 persoanen: muzikanten (akkordeon, tromboane, keyboard, tenoar saksofoan, gitaar) en spilers/sjongers.

WA BINNE WY?
Wy bringe it fleurige, Frysktalige programma “Fryslân heite” mei sketskes en lietsjes. It is, om sa mar te sizzen, in tiidreis fan twa kear 45 minuten troch de skiednis fan Fryslân, wêryn we, mei in knipeach sjogge nei markante foarfallen en persoanen út de rike Fryske histoarje. Mar ek it heden en de takomst wurde tsjin it ljocht holden. Dit alles sawol op earnstige as op komyske wize. Sketskes en lietsjes wikselje elkoar yn in flot tempo ôf en wurde ûnderstipe troch ljochtbylden mei tekeningen fan Wim Swart. De teksten en de muzyk binne skreaun troch Stoffel Zandstra.

Foar ynformaasje en boekingen kinne jo terjochte b: Jannie Lemstra, 0514‐564591, blikstiender@gmail.com

Contactpersoon: 
Jannie Lemstra
E-mailadres: 
blikstiender@gmail.com
Telefoonnummer: 
0514‐564591

Minsken mei in grutte keamer socht

De soundtrack fan in ûntfiering moat hast wol in blues wêze. Hoe't dat klinkt hearre jimme by "Stockholm of in inkele reis Sabeare" fan Tjerk Kooistra, spyle troch Wiebe Kaspers en Inez Timmer. 

Wy sykje noch minsken mei in grutte wenkeamer dy’t plak hawwe foar dizze bysûndere frysktalige foarstelling dy’t wy mar oant 21 maaie 2017 spylje.

Reserveare as besiker of oanmelde as gasthear/frou kin fia info@ineztimmer.de of info@wiebekaspers.nl

De soundtrack van in ontvoering moet bijna wel een blues zijn. Hoe dat klinkt hoort u bij "Stockholm of in inkele reis Sabeare“ van Tjerk Kooistra, gespeeld door Wiebe Kaspers en Inez Timmer. De laatste voorstelling vindt plaats op 21 mei 2017.

We zoeken nog mensen met ruime woonkamers waar we deze bijzondere Friestalige voorstelling kunnen spelen. 

Reserveren als bezoeker of aanmelden als gastheer/vrouw kan via info@ineztimmer.de of info@wiebekaspers.nl


STOCKHOLM OF IN INKELE REIS SABEARE

mei Inez Timmer en Wiebe Kaspers

De soundtrack fan it Stockholm-syndroom moat hast wol in blues wêze. Hans, 25 jier, is it ienmansstimmingsorkest yn de kelder fan Elske's libben. Mar hoe kaam hy dêr telâne? Elke is mear as twa kear sa âld... In ûntfiering yn in húskeamer, in ûngelok mei in maxi cosi en in eks dy't miskyn mear alimintaasje wol, folge troch in wol hiel ûnferachtse ûntknoping. In absurd ferhaal dat ûnder de hûd krûpt en yn jo wenkeamer plak fynt.

Spannen, muzikaal en ferrassend!

Op www.theaterinezinitiatief.nl en www.wiebekaspers.nl fine jo mear data foar Stockholm.
Reservearje as besiker, of oanmelde as Stockholmgasthear/frou, kin fia info@ineztimmer.de of info@wiebekaspers.nl. Wy ûntfiere jo graach.

Spyllist

09-03-2017Nijewier
16-03-2017Snits, Lewinski
17-03-2017Jorwert
19-03-2017Skalsum
23-03-2017Jirnsum Première
24-03-2017Miedum
21-05-2017Winaam

Rezjyadvies: Romke Gabe Draaijer
Tekst: Tjerk Kooistra

Contactpersoon: 
Inez Timmer
E-mailadres: 
info@ineztimmer.de
Telefoonnummer: 
00-00000000