Opleiding koordirigent Fryslân | Verdiepingscursus Klank

Amateurkunst Zang Cursus
Datum woensdag: 11, 18, 25 sept, 2 okt 2024
Tijd 19:30-22:00 uur
Locatie Haskerdijken
Voor wie Dirigenten in Fryslân
Prijs € 75.00

In kader van de basisopleiding koordirigent Fryslân starten we in september met een verdiepingscursus voor dirigenten in Fryslân. Deze verdiepingscursus bestaat uit een 4-wekelijkse lessenserie waarin we ingaan op de verschillen tussen de klank in de klassieke- en popmuziek.

Samen met Gerben van der Veen en Nelleke Diepeveen kijken we naar het verschil in techniek, klank en beleving van deze stijlen en hoe je dit toepast tijdens koorrepetities.

De lessen vinden plaats op de woensdag in Haskerdijken (bereikbaar met openbaar vervoer) en zijn onder leiding van koordirigent Gerben van der Veen en Nelleke Diepeveen.

Start
Op woensdag 11 september 2024 start de cursus. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten.

Inhoud cursus
Tijdens de 4 avonden maak je kennis met de techniek die nodig is bij het dirigeren van de verschillende stijlen. Maar denk ook aan de volgende elementen:

  • Slagtechniek
  • Klankvorming
  • Repertoire
  • Zangtechnieken
  • Repetitietechnieken

Doelstelling
Aan het eind van de cursus ben je bekend met de verschillende repetitietechnieken, slagtechnieken en zangtechnieken die er nodig zijn om als koordirigent te werken in de verschillende stijlen.

Toelatingseisen
Kennis van het notenschrift met zang- dirigeer- en koorervaring.

Docenten
Docent-koordirectie Gerben van der Veen is door zijn vele activiteiten op koorgebied in en om Fryslân voor veel koorzangers een begrip.

Als initiatiefnemer en artistiek leider bij Collegium Vocale Fryslân en het Noordelijk Koorfestival initieert, organiseert en realiseert hij diverse koorprojecten. Verder is hij werkzaam aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en werkt tevens als redacteur bij muziekuitgeverij Intrada.

Zijn opleiding genoot hij aan de toenmalige MPA te Leeuwarden; hij studeerde orgel en koordirectie (bij Jan Veninga). Hij vervolgde op diverse terreinen zijn studie o.a. bij Jan Eelkema. Als dirigent was hij actief bij onder meer de COV Gloria Deo Drachten, de Leeuwarder Cantorij, de Martinicantorij te Sneek, Meppeler Kamerkoor Cigale, Kamerkoor Capella ‘92 en samen met zijn broer Sjoerd van der Veen als muzikaal leiders bij vocaal ensemble Meldije. 

Nelleke Diepeveen cultuurverbinder zang bij Keunstwurk, is docent muziek in zowel basis- als middelbaar onderwijs. Daarnaast is Nelleke werkzaam als koordirigent en zangeres.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden tot uiterlijk 1 september 2024. Er is plaats voor 25 deelnemers.

Praktische informatie

Voor wie dirigenten in Fryslân
Aantal lessen 4
Data woensdag: 11, 18, 25 september | 2 oktober 2024
Tijden 19:30-22:00 uur
Locatie De Kapelle, Kapellewei 6 in Haskerdijken (bereikbaar met openbaar vervoer)
Docenten Gerben van der Veen & Nelleke Diepeveen
Prijs € 75,- (inclusief lesmateriaal)
Tijdsinvestering per week: 2,5 uur les + min. 2,5 uur zelfstudie
Voorwaarden Kennis van het notenschrift met zang- dirigeer- en koorervaring
Aanmelden er is plaats voor 25 deelnemers. Je kunt je aanmelden tot uiterlijk 1 september 2024

De basisopleiding koordirigent Fryslân is een samenwerking van Stichting Collegium Vocale Fryslân, SAKO (samenwerkende korenorganisaties Friesland) en Keunstwurk.

Contact

Vragen? Neem contact op met:

PARTNER