Cultuureducatiefestival Friesland: Het is aan ons

Educatie PO VO MBO HBO Kunstvak Evenement
Datum donderdag 2 november 2023
Tijd 15.00 - 20.00 uur (inloop vanaf 14.15)
Locatie Snekertrekweg 1, Leeuwarden
Voor wie leerkrachten, (kunstvak)docenten, ICC'er, onderwijsprofessionals, bestuurders
Prijs € 15.00

We leven in een snel veranderende wereld en dat merken we overal, ook in de klas. Hoe blijf je open en gegrond in een woedende en woelige tijd? Hoe zorgen we voor verbinding; met jezelf, met anderen en de wereld? En vooral: Hoe kunnen kunst en cultuur je hierbij helpen?

Tijdens het Cultuureducatiefestival gaan we in op deze vragen. Filosoof en schrijver Stine Jensen neemt ons mee in haar keynote: ‘Open. In verbinding blijven in een woedende en woelige tijd.’ Daarnaast kun je workshops volgen waarin verschillende actuele onderwerpen, kunstdisciplines en werkvormen aan bod komen. Mark Mieras geeft een verhelderende workshop over de werking van de hersenen. Anne Graswinckel neemt je mee in een living lab over burgerschap. Een overzicht met alle workshops volgt binnenkort. En we zorgen natuurlijk voor lekker eten en drinken!

Het is aan ons

Elk mens is creatief. Creativiteit, verbeeldingskracht en spel maken je tot wie we bent. Het geeft je de ruimte om anders naar de wereld te kijken en betekenis te geven aan wat je (mee)maakt, denkt en doet. Tijdens het festival gaan we samen verkennen hoe we vanuit kunst en cultuur een bijdrage kunnen leveren aan de vraagstukken die nu spelen. We hebben het allemaal in ons om iets van waarde te maken en als we de krachten bundelen kunnen we het verschil maken. Het is aan ons!

Cultuureducatiefestival Friesland wordt dit jaar georganiseerd door Keunstwurk en Kunstkade.

Cultuureducatiefestival

Meer weten?