Wat komt er technisch bij kijken voor het maken van een voorstelling? In deze module leer je in vier lessen de basis van de theatertechniek.
Wat voor soorten spots zijn er in het theater? Hoe worden deze veilig opgehangen en aangesloten en wat zijn al hun mogelijkheden? Tijdens de lesdagen ga je dieper in op de werking en eigenschappen van licht en kleur en leer je hoe je tot een werkbaar lichtplan komt. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de werking van een geluidssysteem, het gebruik van verschillende microfoons, wanneer je monitoren inzet en hoe dit alles wordt aangesloten op de geluidstafel.
Vragen die aan bod komen zijn onder andere:
- Wat zijn de basislichtrichtingen?
- Hoe bouw je een lichttoneelbeeld op?
- Hoe licht je een decor uit en hoe communiceer je naar de technicus achter de spots?
- Wat is rondzingen en hoe los je dat op?
- Wat zijn goede posities voor microfoons?
- Moet je wel of niet wakker liggen van kamfiltereffecten in je geluid?
Docent
Jeroen van Casteren houdt zich al jaren bezig met professionele licht- geluid- en videotechniek. Muziek, electronica en computers hebben altijd zijn grote interesse gehad. Begonnen bij het lokale amateurtoneel en als geluidsman en gitarist bij een band.
Van Casteren heeft de opleiding Theatertechniek en Podium- en evenemententechniek gevolgd. Na deze opleiding heeft hij gewerkt voor diverse Av-verhuurders en startte hij zijn eigen bedrijf JC Music in Balk. Na verloop van tijd was dit niet meer te combineren en ging Jeroen zich uitsluitend richten op zijn eigen bedrijf dat inmiddels al ruim 10 jaar bestaat.
Praktische informatie
Opleiding regisseur in amateurtheater
Deze module is onderdeel van de 3-jarige opleiding regisseur in amateurtheater. Nieuwsgierig naar het totaalpakket? Lees meer over de opleiding regisseur in amateurtheater.
Interesse?
Neem contact op met: