Cursus talentgedreven werken najaar 2023

Educatie PO VO MBO HBO Kunstvak Cursus
Datum donderdag 12 oktober 2023 - donderdag 9 november 2023
Tijd 9.30 - 16.30 uur
Locatie Friesland
Voor wie leerkrachten, docenten, pedagogisch medewerkers e.a.
Prijs € 595.00

Deze cursus is al begonnen, je kunt je niet meer opgeven.

Woensdag 20 september en donderdag 12 oktober zijn de startdagen van de nieuwe cursus Talentgedreven werken in het najaar van 2023.

Elk kind heeft bakken talent

Talent gaat niet over uitblinken, maar over wat vanzelf lijkt te gaan en wat voldoening oplevert. Dat wat maakt dat de tijd vliegt, en dat je je batterijen oplaadt. Van je talenten krijg je energie. Wil je ook graag al het goede in kinderen naar boven halen, zodat ze met meer zelfvertrouwen in het leven staan? Geef je dan op voor de driedaagse cursus tot Kindertalentenfluisteraar van Luk DeWulf en Els Pronk.

Over de cursus

De cursus bestaat uit twee modules, die je beide moet volgen. Centraal staan de theorie van de positieve psychologie, de talentbenadering en de mindsettheorie. De cursus helpt ook om je eigen focus bij het werken met kinderen scherper te krijgen. Hoe kan ik nadrukkelijk werken vanuit een talentbenadering, wat vind ik daarbij echt belangrijk en zeker ook: welke talenten van mijzelf kan ik daarbij goed inzetten?

Module 1 op wo 20 sept (vol) of do 12 okt
‘Kiezen voor talent van kinderen’ door Luk Dewulf en Els Pronk. Deze dag is opgebouwd rond het boek ‘Ik kies voor mijn talent’. Je leert je eigen talenten kennen en benoemen en je leert de technieken om een talentgesprek met kinderen te kunnen voeren.

Module 2 op di 17 okt + di 7 nov of do 19 okt + do 9 nov
‘Talentgedreven werken met kinderen’ van Els Pronk. Deze twee dagen geven verdieping bij het werken met talent van kinderen. Hoe kan je kinderen helpen om zelfvertrouwen te krijgen? Hoe ontwikkel je een positieve mindset? Hoe kan je achter het gedrag van kinderen kijken en met het kind aan de slag gaan rond vraagstukken die spelen?

Financiële bijdrage

€ 595,- incl. btw per deelnemer. (normale prijs is € 790,- incl. btw).
Inclusief toolbox met talentkaarten (t.w.v € 50,-), cursusmaterialen en catering.
Je kunt je persoonlijk scholingsbudget inzetten! Vraag ernaar bij je schoolleider.

Let op: woon of werk je in de gemeente Opsterland? Dan kan je de opleiding mogelijk via de gemeente Opsterland volgen! Kijk op www.opsterland.nl/kiestvoortalent voor meer informatie.

Talentgedreven werken

Meer weten?