Begroten is ook een kunst

Stipe Cursus
Datum Start do 12 oktober 2023
Locatie Online
Voor wie Culturele initiatiefnemers
Prijs € 35.00

Je (culturele) plan is gemaakt. Check! Maar is je project financieel haalbaar? Je laat je liever niet verrassen dus maak je vooraf een realistische begroting. Met deze begroting maak je overzichtelijk wat de te verwachten kosten zijn en hoe je deze denkt te gaan dekken. En niet te vergeten, het is natuurlijk fijn dat je begroting één-op-één aansluit bij je plan.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij je begroting? Meld je aan voor de online cursus ‘Begroten is ook een kunst’ die start op donderdag 12 oktober 2023.

Je maakt kennis met de basisvaardigheden voor het maken van een gestructureerde begroting voor je cultuurproject. Met behulp van een goed werkbaar begrotingsformat kun je tijdens het doorlopen van deze cursus een begroting voor je eigen project opstellen.

De indeling van de cursus:

  • Les 1: een structuur om je uitgaven overzichtelijk op te stellen
  • Les 2: de opzet van een dekkingsplan
  • Les 3: in gesprek met de docent via Zoom

De cursus bestaat uit twee lessen die je ontvangt via de mail en één Zoom-sessie waarin je kennismaakt met de docent Lummie Fokkema en de andere cursisten. Tijdens deze Zoom-les gaan we iets dieper in op de praktijk en kun je vragen stellen aan elkaar en aan de docent. Ook uitzonderingen en praktische afwegingen komen aan bod. Want het maken van een begroting voor een cultuurproject is niet een statische activiteit.

Begrotingsformat

Bij deze cursus ontvang je het Stipe-begrotingsformat voor cultuurprojecten die je kunt gebruiken voor je opdrachten.

Programma

Lessen via de mail do 12 oktober | do 19 oktober
Online Classroom wo 1 november om 19.30 uur