Clarisa Jeelof

Schilderen
Beeldende kunst

Samenvatting

Beeldend kunstenares Clarisa Jeelof (1962) werkt vanuit haar atelier in Leeuwarden aan objecten en schilderijen met materialen als epoxy, klei, aquarel- en acrylverf. Landschappen, mensen en (water)dieren zijn veelvoorkomende onderwerpen in haar 2- en 3-dimensionale werk.

Haar creatieve opleidingen tot kunstenaar en beeldend therapeut heeft ze gevolgd in Groningen (Minerva) en Leeuwarden (Stenden). Haar stijl is te omschrijven als impressionistisch, figuratief maar ook expressionistisch. Haar abstracte werk draait om tegenstellingen en contrasten.

Het verbinden van intuïtief werken, abstractie en naar figuratie toewerken is de belangrijkste basis in de kunst van Clarisa Jeelof. Tegenstellingen in balans brengen en samen laten smelten binnen een werkstuk is de uitdaging.

Tegenovergestelde kleuren, licht- donkercontrasten, detaillering of juist snelle beweging in verfstructuur is altijd in haar werk aanwezig.
Sfeer, dramatische bewegingen en kleuren, verfspatten en gieten van kleuren en een voorliefde voor realisme in de details.

De thema’s waarmee ze werkt zijn o.a.:
‘Animal farm’ (licht-donkercontrasten in dieren)
Wad- en waterlandschappen
‘Hatchlings’ (mensfiguren in transitie)

Impressies

Titel: goatties
Jaar: 2019
Afmetingen: 30x43
Titel: Strandwandeling
Jaar: 2019
Afmetingen: 26x50
Titel: Motherhood
Jaar: 2018
Afmetingen: 75x115