De Folkpolitie

Uitvoerend musicus, Pop
Muziek

Samenvatting

De Folkpolitie bestaat uit Bauke, Greetje en Sien de Groot en Hinke Wolthuizen.
Bauke en Greetje hebben ruim 30 jaar samen opgetreden. Ze hebben 4 lp’s/cd’s gemaakt en zijn vooral bekend geworden door “Alwer in Fries”
In 2020 zijn ze begonnen met de Folkpolitie.

In het kader van het 30-ste Tsjochfestival in de Lawei in Drachten werd aan de deelnemers gevraagd om jeugd mee te laten doen bij hun optreden. Bij dit eerste optreden bestond de groep uit Bauke en Greetje, samen met Marjanne en Hiske Oosterwijk en gastmuzikant Sido Martens.
Omdat Jacob Haagsma, recensent van de Leeuwarder Courant, bij Tsjoch 29 als kop boven zijn artikel had gezet “Folkpolitie heeft niks te zoeken op Tsjoch” (veel luid en elektrisch, weinig folk), is het jaar erop gekozen om zich de Folkpolitie te noemen.
De samenstelling werd later Bauke, Greetje, hun jongste zus Sien en haar drie kinderen Marjanne, Hiske en Jeroen Oosterwijk. Op de cd “Stil” van Bauke en Greetje is een liedje van de Folkpolitie als bonustrack opgenomen.
Toen deze drie stopten is Hinke Wolthuizen bij de groep gekomen en de laatste jaren spelen/zingen ze in deze samenstelling.

Repertoire

De Folkpolitie zingt onversterkt liedjes in het Engels, Nederlands en Fries. Repertoire waarvan veel terug te vinden is in de Top 2000. De meeste liedjes uit de jaren ’60 en ’70, maar ook van recentere datum.
Liedjes van de Beatles, Stones, Beach Boys, Carpenters, Seekers; van Boudewijn de Groot, Irolt, Raccoon…
Veel vrolijke maar ook ingetogen liedjes.

Optreden

Vanwege het onversterkt zingen is een goede akoestiek nodig en is de Folkpolitie vooral geschikt voor het optreden in een kerk of kerkje.
Ze hebben een repertoire wat dusdanig groot is dat een programma van bijvoorbeeld 2 x 40 minuten gemakkelijk gevuld kan worden.

Kosten

In overleg.