Linda Cohen Cordes

Schilderen, Tekenen
Beeldende kunst

Samenvatting

rtist Statement: Linda Cohen Cordes

De diepten van de ziel verkennen door ingetogen portretten

Als portretkunstenaar vind ik diepgaande inspiratie in de diepten van menselijke emoties, waarbij ik de essentie van individuen vastleg in een stijl die een rijk tapijt van gevoelens, wijsheid en subtiliteit weerspiegelt. Mijn naam is Linda Cohen Cordes en ik ben gepassioneerd door het maken van portretten die een gevoel van introspectie oproepen en kijkers uitnodigen om contact te maken met de innerlijke wereld van de onderwerpen.

Elke streek van mijn penseel wordt geleid door een verlangen om de verborgen verhalen te onthullen die geëtst zijn op de gezichten die ik afbeeld. Door een combinatie van nauwgezette observatie, bekwame techniek en een intuïtief begrip van de menselijke geest, streef ik ernaar een gevoel van diepe diepte in mijn portretten naar voren te brengen. De subtiliteiten en nuances van de menselijke ervaring worden onthuld door het samenspel van licht en schaduw, waarbij de rimpels, lijnen en uitdrukkingen worden benadrukt die boekdelen spreken over iemands reis.

In mijn werk omarm ik een ingetogen stijl, met een gedempt kleurenpalet en delicaat penseelwerk om een ??stille elegantie te creëren. Ik geloof dat mijn ware kracht niet in flamboyantie ligt, maar in de zachte intensiteit die voortkomt uit terughoudendheid. Door een terughoudende benadering te gebruiken, laat ik de kijker zijn eigen persoonlijke verkenning van het portret beginnen en moedig ik hem aan om dieper in de ziel van het onderwerp te graven.

Onlangs had ik de eer om geselecteerd te zijn door de Nederlandse portretprijs en finalist te zijn van tv programma de nieuwe Vermeer, die doet denken aan de grote Nederlandse meesters die de kunst beheersten om de menselijke geest vast te leggen. Hun werken, met name die van Johannes Vermeer, hebben lange tijd als inspiratiebron voor mij gediend. Door deze ervaring heb ik mijn vermogen verder verfijnd om mijn portretten een gevoel van tijdloosheid en klassieke elegantie te geven.

Mijn artistieke reis wordt gedreven door een diepe waardering voor de menselijke ervaring en de verhalen die in elk individu leven. Met mijn portretten probeer ik de wijsheid over te brengen die ik heb opgedaan tijdens een leven met vreugde en verdriet, overwinningen en beproevingen. Het is mijn hoop dat kijkers gefascineerd zullen zijn door de subtiele kracht van deze werken, troost, contemplatie en een hernieuwd gevoel van verbondenheid vinden met de universele draden die ons allemaal binden.

Concluderend, mijn artistieke uitingen als portretkunstenaar is geworteld in een diepgaande verkenning van de menselijke ziel. Door een ingetogen stijl, streef ik ernaar om de diepte van emoties en wijsheid in elk individu over te brengen. De Nederlandse portretprijs en het tv programma Nieuwe Vermeer heeft een platform geboden voor mijn werk, waardoor ik mijn passie voor het vastleggen van de menselijke geest kan delen. Terwijl ik deze artistieke reis voortzet, word ik geïnspireerd door de nalatenschap van talloze kunstenaars waar onder Vermeer, Collier, Rembrandt, Swartze, Sargent, Zorn, die mijn portretten een tijdloze en gevoelvolle kwaliteit willen geven die resoneert met kijkers.

https://www.lindacohencordes.nl/

Impressies

Titel: Zelfportet
Jaar: 2018
Titel: Raymond Reddington
Jaar: 2018
Titel: Man met de hoed
Jaar: 2018
Titel: De bruid
Jaar: 2017
Titel: De Pijn
Jaar: 2017