Stichting Madurodam Kinderfonds

Aanvragen

Stichting Madurodam Kinderfonds

Madurodam is meer dan een themapark. Het is namelijk ook een oorlogsmonument, opgericht als levende herinnering aan oorlogsheld George Maduro. Jaarlijks wordt er van de opbrengsten van jet park tussen de 600.000 en 700.000 euro gedoneerd aan projecten en activiteiten voor kinderen en jongeren. Met als doel hen in verbinding te brengen met anderen, echt in gesprek te gaan en naar elkaar te luisteren en iets te doen voor de ander om zo samen de samenleving een beetje mooier te maken.

Het Madurodam Kinderfonds draagt op drie manieren bij aan een betere samenleving in Nederland. Door geld te geven aan goede doelen voor kinderen en jongeren in de regio Den Haag, maar ook in de rest van Nederland en het Nederlands gedeelte van het Caraïbisch gebied. Door eigen projecten te initiëren voor, door en met kinderen en jongeren, zoals het VONK-diner, de Nationale Kinderherdenking 4 mei en de Vrijheidslunch op 5 mei. En via de persoonlijke challenges van ons college van burgemeester en wethouders, dat bestaat uit tien middelbare scholieren.

Kom in aanmerking voor een gift

We zijn altijd op zoek naar (nieuwe) projecten die goed zijn voor kinderen en jongeren in Nederland en het Nederlands gedeelte van het Caribisch gebied. De projecten moeten wel aan een paar voorwaarden voldoen:

  • Het project heeft een positieve uitstraling. We zijn tenslotte een vrolijk park.
  • Het project is een goed doel dat zich richt op kinderen en jongeren die in Nederland en/of het Nederlandse gedeelte van het Caribisch gebied wonen.
  • De doelgroep voor de projecten zijn kinderen tussen de 8 en 18 jaar.

Deadlines aanvragen

Wil je in aanmerking komen voor een financiële bijdrage? Het bestuur van het Madurodam Kinderfonds vergadert vijf keer per schooljaar.

Bezoek- en postadres George Maduroplein 1, 2584 RZ Madurodam
Telefoon 31 70 41 624 00
E-mailadres info@madurodam.nl