Open Call overzicht

Kunstenaars & Makers

Hier vind je een overzicht van open calls, die interessant zijn voor professionele kunstenaars en makers. We proberen het actueel te houden, maar als je iets mist dan horen we het graag. Alvast bedankt!

update mei 2024



AIR Kunstwerk Kolderveen
Kunstenaars en curatoren worden uitgenodigd om zich aan te melden voor een zomerresidentie van twee maanden bij Kunstwerk Kolderveen, van 1 juli tot 31 augustus 2024. Kolderveen, gelegen in een landelijk landschap op de grens van de provincie Overijssel en Drenthe, is een dorp met ruim tweehonderd inwoners. Midden in het waterrijke landschap van Nationaal Park De Weerribben-Wieden. Sla rechtsaf en het eeuwenoude hunebed en bos van het Holtingerveld. Onze zomerresidentie is bedoeld als productieresidentie voor kunstenaars om ruimte te hebben om te werken in deze inspirerende omgeving.
Deadline 17 mei 2024.
Meer informatie lees je hier.

Seed Grant
Een ontwikkelbijdrage voor jonge en opkomende visuele makers.
Je hebt de eerste cruciale jaren in je loopbaan als vormgever, ontwerper of beeldend kunstenaar doorgemaakt en je hebt een consistent oeuvre en cv opgebouwd. Bovendien koester je een bijzonder plan waarmee je een duidelijke artistieke of maatschappelijke impact beoogt. Dan is de Seed Grant misschien een mogelijkheid voor jou.
Aanvragen kan doorlopend, maar zodra het beschikbare budget benut is, sluit de aanvraagmodule voor dat kwartaal. We leggen je voorstel aan minimaal één vakinhoudelijk expert uit onze poule van adviseurs voor en streven ernaar je aanvraag in 4 weken te behandelen.
De aanvraagmodule opent weer op 1 april 2024.
Meer informatie lees je hier.

You are the future of design
Dutch Design Week is calling! Van 19 tot en met 27 oktober 2024 staat Eindhoven helemaal in het teken van het design van de toekomst. De oproep voor inzendingen voor onze 23e editie is nu geopend.
Dien je project in!
Deadline: einde Call for Entries 14 juni 2024.
Meer informatie lees je hier.

Pakje Kunst
Pakje Kunst® is een initiatief waarbij lokale kunstenaars op een laagdrempelige manier onder de aandacht worden gebracht in de eigen regio. De kunstwerken zijn ter grootte van een pakje sigaretten en trek je uit oude mechanische sigarettenautomaten voor slechts €4. Deelnemende kunstenaars ontvangen hiervan €3. In een doosje kan je iedere kunstvorm tegenkomen.
In Friesland is er een automaat in Leeuwarden en in Drachten.
Iets voor jou? Voor meer informatie klik hier!

Open calls

Meer weten of heb je tips?