It Bûtenboarterswykein 2024

Theater Activiteit
Datum Zaterdag 13 juli en zondag 14 juli 2024
Tijd 09:15 (zaterdag 13 juli) tot 13:00 (zondag 14 juli)
Locatie Natuurgebied It Bûtenfjild bij Feanwâlden op camping De Omleiding
Voor wie Theaterdocenten, acteurs, regisseurs, scenografen, schrijvers enz. die werkzaam zijn in het (amateur) theaterveld van Fryslân
Prijs € 95.00

Sta jij in contact met de elementen?

Keunstwurk presenteert 13 en 14 juli een bruisend weekend speciaal voor (semi-)professionals van álle leeftijden die werkzaam zijn in het (amateur) theaterveld van Fryslân! Bomvol masterclasses, netwerk mogelijkheden, diverse activiteiten en nostalgie naar het schoolkamp van vroeger.

Ben je werkzaam in het (amateur) theaterveld van Fryslân en op zoek naar mogelijkheden om jezelf bij te scholen, nieuwe inspiratie op te doen en wil je je netwerk verbreden? Wellicht nieuwe ideeën laten ontstaan of sparren met iemand over een idee wat je al hebt? En mis jij stiekem ook het ‘schoolkamp-gevoel’ van vroeger?

It Bûtenboarterswykein heeft het allemaal in zich! Masterclasses, steken we in de avond het kampvuur aan, komen de voetjes wellicht van de vloer onder een prachtige sterrenhemel en ontwaken we de volgende ochtend met een heerlijke inspiratiesessie en nog vele andere heerlijke activiteiten!

Een geheel verzorgd weekend (all-inclusive (vega), op je slaapzak/tentje na) met vooral een dosis nieuwe inspiratie om het nieuwe seizoen in te gaan. Meld je nu aan via de onderstaande aanmeldknop en verzeker jezelf van een (camping)plekje (vol is vol).

Liever niet in een tentje?
Boek dan zelf één van de accommodaties die mogelijk nog beschikbaar zijn via De Omleiding.

De vier elementen

Dit jaar werken we met het thema De vier elementen en word je uitgedaagd op improvisatie -, fysiek – en mentaal vlak. Op zaterdag krijg je les van acteur/docent Olaf Pieters en danser/dansmaker/docent Geronimo Chancoso. Zondagochtend krijg je een yogasessie en ga je in een ijsbad onder leiding van yogadocent Joska Marrit.

Praktische informatie

Voor wie Theaterdocenten, acteurs, regisseurs, scenografen, schrijvers enz. die werkzaam zijn in het (amateur) theaterveld van Fryslân
Data zaterdag 13 en zondag 14 juli 2024
Tijden 09:15 (zaterdag 13 juli) tot 13:00 (zondag 14 juli)
Locatie middenin natuurgebied It Bûtenfjild bij Feanwâlden op de idyllische camping De Omleiding.
Docenten Olaf Pieters, Geronimo Chancoso en Joska Marrit
Kosten €95,- (All inclusive en geheel verzorgd – Wel zelf tent+slaapspullen mee) + je krijgt een factuur, dus de BTW kun je terugvorderen als ZZP’er.
Aanmelden De inschrijving is gesloten

MASTERCLASSES EN DOCENTEN

MASTERCLASS | De 4 Elementen Acteermethode
Maak kennis met de spraakmakende Vier Elementen Acteermethode van Helmert Woudenberg! In deze korte workshop dring je door tot de essentie van acteren door middel van improvisaties op gegeven conflictsituaties. Om je spel zo veelzijdig en indrukwekkend mogelijk te maken, ga je vier elementaire kanten van je personage onderzoeken en inzetten: je gedrevenheid (vuur), je openheid (water), je soepelheid van denken (lucht) en je rust (aarde). Wat ga je doen? Na een korte warming-up ga je op de speelvloer op zoek naar noodzaak van handelen, waarachtig luisteren en incasseren, snel en virtuoos schakelen, en controle en beheersing om zodoende ‘in het moment’ van de te spelen situatie te komen. Kortom: een waardevolle en concrete acteerbenadering waar je als beginnende én als gevorderde speler veel aan hebt!

DOCENT | Olaf Pieters
Olaf Pieters is afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en heeft sinds 1997 als freelance acteur bij tal van bekende gezelschappen gespeeld. Daarnaast is hij sinds 2008 actief als regisseur van meerdere theater- en locatievoorstellingen per seizoen. Verder geeft Olaf Pieters nu 20 jaar bijna dagelijks les in de methode van Woudenberg waarbij de elementen vuur, water, lucht & aarde als uitgangspunt worden genomen. Als acteur heeft hij bij Studio 5 in veertien verschillende producties onder regie van Helmert Woudenberg gespeeld.

MASTERCLASS | Nature’s Rhythm
Een masterclass waarin je niet alleen dieper in contact met je lichaam en je emoties komt, maar ook over hoe je kan verbinden met je omgeving door middel van beweging.

DOCENT | Geronimo Chancoso
Geronimo Chancoso is danser en dansdocent, choreograaf, event organisator, producer/muzikant en is eigenaar van platenmaatschappij UNIVERSAL THOUGHTS.
MASTERCLASS | IJsbad, ademsessie en yoga
Tijdens de workshop leer je alles over koude-training, hoe je zelf verder kunt gaan hiermee, krijg je ademhalingsoefeningen (zuurstofverrijkende ademhaling & diepe buikademhaling), yogaoefeningen en een meditatie zodat je helemaal veilig en vol vertrouwen het ijsbad instapt. Enthousiasme en uitgelatenheid gegarandeerd!

DOCENT | Joska Marrit
De liefde voor yoga is bij Joska jaren geleden ontstaan tijdens een lange yogaretraite in de vorm van een docentenopleiding. “Een wereld ging mij mij open! Naast mijn liefde voor yoga werd ik verliefd op lesgeven. Het voelt zo ontzettend goed om wat ik heb ervaren te kunnen delen met anderen. Zoals ik geïnspireerd ben geraakt, hoop ik anderen ook te inspireren” aldus Joska. Na 12 jaar als maatschappelijk werker te hebben gefunctioneerd leeft zij nu haar droom als full time yogadocent. Joska is geschoold in diverse vormen van yoga waaronder: Restoratieve/Yin-, Vinyasa-, Yin & Yang Yoga, Yoga Nidra en stoelyoga.