Atelierbezoek kunstprofessional

Kunstenaars & Makers

Steunpunt Beeldende Kunst komt met een nieuw initiatief voor professionele kunstenaars die in Fryslân wonen of werken. De komende maanden organiseren we drie keer een atelierbezoek. Een mooie kans om met een curator in je eigen atelier te reflecteren op je werk!

Dinsdag 8 en woensdag 9 oktober komt Lieneke Hulshof, 18 en 19 november komt Hans den Hartog Jager en in december komt Nanda Janssen.

8 en 9 okt | ATELIERBEZOEK DOOR LIENEKE HULSHOF
Je kunt je nu eerst inschrijven voor een atelierbezoek op 8 of 9 oktober door freelance kunstjournalist, curator, moderator en docent Lieneke Hulshof. Lieneke studeerde aan ArtEZ Arnhem en de Universiteit van Amsterdam en heeft acht jaar gewerkt bij het online kunsttijdschrift Mister Motley, eerst als redacteur en later als hoofdredacteur. Het afgelopen jaar heeft ze meerdere tentoonstellingen gecureerd over de culturele historie van het (boeren)landschap in Nederland (bij Kunstenlab in Deventer, CAMPIS in Assen en in een weiland in Zuid-Limburg). Ze houdt zich bezig met thema’s als: landschap, historische verhalen en de relatie tussen taal en beeldende kunst.

Lieneke:Ik ben geïnteresseerd in het tentoonstellen van kunst op plekken waar weinig kunst te zien is en zoek daarvoor actief naar tentoonstellingsplekken buiten de Randstad. Tevens heb ik dit jaar de buitententoonstelling van Beelden in Leiden samengesteld en komend seizoen zal ik een expositie maken in Drawing Centre Diepenheim. Ik vind het in al mijn werk belangrijk om hedendaagse kunst concreet te maken en te laten zien dat kunstenaars verhalen vertellen die uiteindelijk over ons allemaal gaan.’
Meer informatie over Lieneke vind je hier.

Deadline: Je kunt je tot 30 september inschrijven met onderstaand formulier.
Graag je CV toevoegen een een motivatiebrief waarbij je aangeeft waarom je je aanmeldt voor Lieneke Hulshof.
Je hoort enkele dagen daarna of je mee kunt doen.
Lieneke maakt dan een afspraak met je in jouw atelier.

Atelierbezoek door Lieneke Hulshof

  • Hier kun je je CV (inclusief tentoonstellingsoverzicht) en motivatiebrief uploaden. In je brief vermelden waarom je graag met deze professional in gesprek wil gaan.
    Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: pdf, Max. bestandsgrootte: 40 MB, Max. aantal bestanden: 2.

    Meer weten?