05 april 2024

Afronding oriëntatiecursus opleiding koordirigent Fryslân

Muziek Nieuws

Op woensdag 3 april was de afronding van de eerste editie van de oriëntatiecursus van de basisopleiding koordirigent Fryslân.

Deze opleiding is in samenwerking met Collegium Vocale Fryslan, SAKO (samenwerkende korenorganisaties Friesland) en Keunstwurk opgezet om fanatieke koorzangers en musici de mogelijkheid te geven om in aanraking met de basisvaardigheden van het vak dirigeren.

Tijdens deze eerste oriëntatiecursus hebben tien fanatieke cursisten kennisgemaakt met het vak en zijn ze zelf aan de slag gegaan met het dirigeren van een projectkoor. Voor de cursisten een hele ervaring: ‘je kijkt dan naar dirigenten en denkt, dat is wel te doen, totdat je zelf voor een koor staat en dan op zoveel dingen tegelijk moet letten’.
Ook hebben ze het over de magie die ze ervaren als ze voor het koor staan: ‘het is een geweldig gevoel om te merken als het koor samen komt en uitvoert wat jij in je hoofd hebt bedacht’

Alle tien cursisten hebben aan het eind van de oriëntatiecursus een certificaat van deelname ontvangen en gaan, zoals ze dat zelf zeggen, met een rugtas vol ervaring zich verder ontwikkelen. 

In september starten we met een vervolg op de oriëntatiecursus en gaan we ook kijken naar verdiepende cursussen.