It Bûtenboarterswykein 2023

Activiteit
Datum Zaterdag 8 juli en zondag 9 juli 2023
Tijd 09:15 (zaterdag 8 juli) tot 13:00 (zondag 9 juli)
Locatie Natuurgebied It Bûtenfjild bij Feanwâlden op camping De Omleiding
Voor wie Theaterdocenten, acteurs, regisseurs, scenografen, schrijvers enz. die werkzaam zijn in het (amateur) theaterveld van Fryslân
Prijs € 95.00

Keunstwurk presenteert een bruisend weekend speciaal voor (semi-)professionals van álle leeftijden die werkzaam zijn in het (amateur) theaterveld van Fryslân! Bomvol masterclasses, netwerk, diverse activiteiten en nostalgie naar het schoolkamp van vroeger.

Ben je werkzaam in het (amateur) theaterveld van Fryslân en op zoek naar mogelijkheden om jezelf bij te scholen, nieuwe inspiratie op te doen en wil je je netwerk verbreden? Wellicht nieuwe ideeën laten ontstaan of sparren met iemand over een idee wat je al hebt? En mis jij stiekem ook het ‘schoolkamp-gevoel’ van vroeger?

It Bûtenboarterswykein heeft het allemaal in zich! Zo kun je onder andere masterclasses Community Art volgen van Karin Noeken artistiek leider van De Wijk De Wereld, een masterclass Clownerie en Beweging van theatermaker en (Clini)Clown Arthur Pirenne en een masterclass Talentgedreven werken van Froukje Geerts. Daarnaast leer je andere professionals kennen die werkzaam zijn in het Friese (amateur)theaterveld, steken we in de avond het kampvuur aan, komen de voetjes wellicht van de vloer onder een prachtige sterrenhemel en ontwaken we de volgende ochtend met een heerlijke inspiratiesessie én.. én.. én nog vele andere heerlijke activiteiten!

Een geheel verzorgd weekend (all-inclusive (vega), op je slaapzak/tentje na) met vooral een dosis nieuwe inspiratie om het nieuwe seizoen in te gaan. Meld je nu aan via de onderstaande aanmeldknop en verzeker jezelf van een (camping)plekje (vol is vol).

Liever niet in een tentje?
Boek dan zelf één van de accommodaties die mogelijk nog beschikbaar zijn via De Omleiding.

PROGRAMMA

ZATERDAG 8 JULI
09:15 – 09:30  Aankomst Boerderij de Omleiding, Veenwouden
09:30 – 10:00  Welkom
10:00 – 13:00  Masterclass #1
13:00 – 14:00  Lunch
14:00 – 17:00  Masterclass #2
17:00 – 18:00  Relax/netwerk
18:00 – 19:30  Diner
19:30 – 20:00  Relax/netwerk
20:00 – 21:30  Avondactiviteit
21:30 – 01:00  Borrelmoment met kampvuur

ZONDAG 9 JULI
08:30 – 09:15  Wakey Wakey Session door Eline en Romke Gabe
09:15 – 10:30  Ontbijt
10:30 – 12:30  Masterclass #3
12:30 – 13:00  Afsluiting

MASTERCLASSES EN DOCENTEN

MASTERCLASS: Clownerie en Beweging

In de masterclass Clownerie en Beweging van Arthur Pirenne begin je met een stevige warming-up van je lichaam en stem. Daarna leer je kennis maken met de staat van zijn, de timing en het ritme van de clown, in het hier en nu. Je onderzoekt hoe je je kunt verbinden met en blijven bij wat er is en dat verder uitdiepen, zonder op zoek gaan naar het volgende. Je ontdekt hoeveel betekenis er kan schuilen in een simpele handeling, hoe we daar vaak onbewust al kleur aan geven, en hoe we dat wat er ontstaat kunnen uitvergroten, tot, als het goed is, een komisch moment.

Arthur Pirenne
Arthur Pirenne (Leeuwarden) is theatermaker en (Clini)Clown.
“De clown is een volwassene die het contact met zijn innerlijk, spelende blije kind cultiveert en daar theatraal vorm aan weet te geven. Het clownsspel is niet diep-psychologisch ingewikkeld maar eenvoudig, helder en primair.  Het is wat het is, zonder dubbele bodems. In de clown vond ik een geheim: de vreugde van het spelen, de vreugde van het bewegen, de vreugde van het zijn. Vreugde om niets, om een geluid, een blik, oogcontact. De vreugde om de ander echt te zien.”  Arthur Pirenne

MASTERCLASS: Community Art

In de masterclass Community art neemt Karin Noeken je mee in de methode van De Wijk De Wereld.

De Wijk De Wereld verbindt een wijk en haar bewoners op sociale en artistieke wijze aan de kunsten en de cultuurpodia. De masterclass zal gaan over hoe je het eerste contact maakt en hoe je mensen die nooit hebben gedacht om te gaan acteren/dansen/zingen activeert. Hoe maak je gebruik van de opgehaalde informatie en hoe zet je de opgedane verhalen om in een artistieke vorm?

Karin Noeken
Karin Noeken studeerde af als theaterdocent en maker. Na haar studie keerde ze terug naar Groningen en formeerde ze de cabaretformatie Vrouw Holland en toerde 20 jaar door het land. Daarnaast werkte ze als regisseur en theaterdocent aan de jeugdtheaterschool en werd ze artistiek leider van Theater De Steeg. Theater De Steeg maakt educatieve voorstelling en projecten met, voor en door jongeren. Vijf jaar geleden werd ze artistiek leider van De Wijk De Wereld.

MASTERCLASS: Talentgedreven werken

Ieder mens heeft bakken talent. Talent gaat niet over uitblinken, maar over wat vanzelf lijkt te gaan en wat voldoening oplevert. Dat wat maakt dat de tijd vliegt, en dat je je batterijen oplaadt. Van je talenten krijg je energie. Froukje Geerts van Keunstwurk neemt je mee in ‘talentgedreven werken’. In de workshop leer je je eigen talenten kennen maar ook hoe je de talenten van anderen kunt herkennen en hoe je daarmee binnen een groep kan werken.

Froukje Geerts
Froukje is adviseur talentgedreven werken voor de afdeling cultuureducatie en adviseur kennis & innovatie bij Keunstwurk.

Contact

Contact