Amateurkunstfestival

Amateurkunst Evenement
Datum Zaterdag 23 september 2023
Tijd 13.00 - 18.00 uur
Locatie Schouwburg De Lawei in Drachten
Voor wie Verenigingen en amateurkunstbeoefenaars vanaf 13 jaar
Prijs Gratis

Ben jij tussen de 13 en 130 jaar en houd je van dans, zang, theater, muziek en kunst? Dan mag je het Amateurkunstfestival zaterdag 23 september in De Lawei, Drachten niet missen!

Dit evenement is de ideale gelegenheid om jouw vereniging of initiatief een boost te geven aan de start van het nieuwe culturele amateurseizoen. Ontmoet gelijkgestemden uit het veld, krijg nieuwe input en stel je vragen aan professionals. En het beste nieuws? Dit alles is geheel gratis!

Het festivalprogramma barst van inspirerende workshops, interessante lezingen en meesterlijke masterclasses in verschillende disciplines. Daarnaast is er ruimte voor lekker eten, muziek en een open podium in de grote foyer. En om de dag af te sluiten, een feestelijke borrel.

Een greep uit het programma

THEATER:  regisseurscafé • workshop techniek – QLab • Pier 21 – workshop Christiaan Weijts MUZIEK: Noordpool Troupe • muzikale escaperoom • hafabra-verenigingscafé ZANG: workshop Lax Vox • sing-in DANS: masterclasses dans, theater en muziek voor jongeren ALLE DISCIPLINES: performances & pop-ups Kunstbende • re:voicing cultural landscapes • Q & A met de gemeente • Tûmba – inclusie • talentgedreven werken • Stipe adviesloket

Zie alle programmaonderdelen onderaan de pagina

Volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven van de laatste updates rondom het festival. Meld je aan, dan reserveren we een plekje voor je.

Praktische informatie:

Voor wie verenigingen, culturele initiatieven, iepenloftspullen, beleidsmakers, bestuurders, beoefenaars en iedereen vanaf 13 jaar met een liefde voor muziek / hafabra, zang, dans en theater
Tijd 13.00 – 18.00 uur
Locatie Schouwburg De Lawei, Drachten
Toegang gratis (wel even aanmelden)
! Pin only In de lawei is het alleen mogelijk om te pinnen voor hapjes en drankjes.
Parkeren lees hieronder

Parkeren

Let op! Van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur in het centrum van Drachten betaald parkeren. Ook parkeren op het Kiryat Onoplein is betaald parkeren.

Voor €4,- per dag kun je parkeren in de parkeergarage van het Raadhuisplein. Gratis parkeermogelijkheden zijn: de parkeerstroken langs de Leerlooiersstraat en het Moleneind NZ (bij Dunlop), het parkeerterrein aan de Nachtegaalstraat, parkeerterrein VV Drachten, De Singel, Oliemolenstraat en De Opgang.

Klik HIER  voor een overzicht van alle parkeergelegenheden in Drachten.

Programmaonderdelen

Fotografie: Tryntsje Nauta