Bijeenkomst amateurkunstverenigingen Smallingerland

Amateurkunst Activiteit
Datum donderdag 7 maart 2024
Tijd 16.30 - 19.30
Locatie Sluisfabriek in Drachten
Voor wie bestuursleden van amateurkunstverenigingen die een subsidierelatie hebben met de gemeente
Prijs Gratis

Gemeente Smallingerland en Keunstwurk organiseren een netwerkbijeenkomst speciaal voor bestuursleden van amateurkunstverenigingen die een subsidierelatie hebben met de gemeente.

Bestuurders zetten zich met hart en ziel in voor hun vereniging of amateurkunstgroep. Dat doen zij omdat ze zelf weten hoeveel plezier je kunt beleven door samen muziek te maken of op het podium te staan. Maar het is niet altijd makkelijk om een groep of vereniging te besturen. De organisatie in beweging houden gaat niet vanzelf. De dagelijkse regeltaken zorgen er vaak voor dat je geen tijd hebt om stil te staan bij de toekomst. Gemeente Smallingerland en Keunstwurk willen de verenigingen daarbij graag de helpende hand bieden.

Daarom organiseren we op 7 maart een ludieke leerzame netwerkbijeenkomst in ongedwongen sfeer ‘mei sop & bôle’. Het doel van de bijeenkomst is kennisdelen en verbinden door middel van inspirerende gesprekken en het Kânsenboerdspul/ Kansenbordspel. Daarbij zullen ambtenaren van de gemeente en experts van Keunstwurk aanwezig om vragen te beantwoorden en te adviseren. Het programma ziet er als volgt uit:

Programma
16.30 uur: inloop 
16.45 uur: welkom door wethouder Maria le Roy en Jan Sietse Haarmsa van Keunstwurk
17.00 uur: Kânsenboerdspul/ Kansenbordspel, introductie door dr. Antine Zijlstra
18.00 uur: soep & broodjes
18.30 – 19.15 uur: bespreken opbrengsten Kansenbord
19.30 uur: einde

Over Kânsenboerd/ Kansenbord
Kânsenboerd/ Kansenbord is ontwikkeld voor het Europese onderzoeksproject Re-voicing Cultural Landscapes door Keunstwurk en dr. Antine Zijlstra. Antine is onderzoeker immaterieel cultureel erfgoed aan Rijksuniversiteit Groningen en hoofdonderzoeker van dit project. Omdat het Kansenbord deze avond in ‘première’ gaat zal zij zelf aanwezig zijn om het spel te introduceren!

Zoals de naam al suggereert is Kânsenboerd/ Kansenbord een soort ganzenbord maar dan met vragen over het verenigingsleven. Het is een vrolijke, inzichtelijke activiteit die de ruimte biedt om belangrijke onderwerpen aan te snijden waar je als bestuurder dagelijks het hoofd over breekt of juist niet echt bij stilstaat. Door dit spel samen met anderen te spelen, krijg je binnen één avond inzicht in de kwaliteiten en kansen van jouw vereniging, terwijl je tevens een kijkje kunt nemen bij andere verenigingen.

Doel van het spel is niet wie als eerste de eindstreep haalt, maar de weg ernaartoe. Tijdens de reis ontdekken jullie wat jullie belangrijk vinden en waarover je met elkaar in gesprek wilt.

Praktische informatie

Voor wie bestuursleden van amateurkunstverenigingen die een subsidierelatie hebben met de gemeente
Datum donderdag 7 maart 2024
Tijd 16.30 – 19.30 uur
Locatie Sluisfabriek, Tussendiepen 6, 9206 AD Drachten
Prijs gratis (inclusief soep en broodjes)
Aanmelden Aanmelden kan vóór 28 februari aan via: g.haak@smallingerland.nl. Graag aangeven het aantal personen dat komt en eventuele dieetwensen.

Contact