Cursus talentgedreven werken voorjaar 2024

Educatie PO VO MBO HBO Kunstvak Cursus
Datum donderdag 8 februari 2024 - donderdag 21 maart 2024
Tijd 9.30 - 16.30 uur
Locatie Friesland
Voor wie leerkrachten, docenten, pedagogisch medewerkers e.a.
Prijs € 595.00

Deze cursus is volgeboekt.

Donderdag 8 februari start een nieuwe cursus talentgedreven werken.

Elk kind heeft bakken talent. Talent gaat niet over uitblinken, maar over wat vanzelf lijkt te gaan en wat voldoening oplevert. Dat wat maakt dat de tijd vliegt, en dat je je batterijen oplaadt. Van je talenten krijg je energie. Wil je ook graag al het goede in kinderen naar boven halen, zodat ze met meer zelfvertrouwen in het leven staan? Geef je dan op voor de driedaagse cursus van Luk Dewulf en Els Pronk.

Over de cursus
De cursus bestaat uit twee modules, die je beide moet volgen. Centraal staan de theorie van de positieve psychologie, de talentbenadering en de mindsettheorie. De cursus helpt ook om je eigen focus bij het werken met kinderen scherper te krijgen. Hoe kan ik nadrukkelijk werken vanuit een talentbenadering, wat vind ik daarbij echt belangrijk en zeker ook: welke talenten van mijzelf kan ik daarbij goed inzetten?

Module 1: ‘Kiezen voor talent van kinderen’ door Luk Dewulf en Els Pronk. Deze dag is opgebouwd rond het boek ‘Ik kies voor mijn talent’. Je leert je eigen talenten kennen en benoemen en je leert de technieken om een talentgesprek met kinderen te kunnen voeren.
Module 1 kun je volgen op donderdag 8 februari (vol)

Module 2: ‘Talentgedreven werken met kinderen’ van Els Pronk. Deze twee dagen geven verdieping bij het werken met talent van kinderen. Hoe kan je kinderen helpen om zelfvertrouwen te krijgen? Hoe ontwikkel je een positieve mindset? Hoe kan je achter het gedrag van kinderen kijken en met het kind aan de slag gaan rond vraagstukken die spelen?
Module 2 kun je volgen op do 29 februari + do 21 maart (vol).

Voor wie
leerkrachten PO, docenten VO, MBO, HBO, IB’ers, RT’ers, pedagogisch medewerkers kinderopvang/BSO, kindercoaches, decanen, studieloopbaanbegeleiders, studieadviseurs, welzijnsmedewerkers en iedereen met interesse voor werken met talenten.

Financiële bijdrage
€ 595,- incl. btw per deelnemer. (normale prijs is € 790,- incl. btw).
Inclusief toolbox met talentkaarten (t.w.v € 50,-), cursusmaterialen en catering.
Je kunt je persoonlijk scholingsbudget inzetten! Vraag ernaar bij je schoolleider.

Let op: woon of werk je in de gemeente Opsterland? Dan kan je de opleiding mogelijk via de gemeente Opsterland volgen! Kijk op www.opsterland.nl/kiestvoortalent voor meer informatie.

Meer weten?