Inspiratiedag regisseurs jongerentoneel

Theater Activiteit Evenement
Datum zaterdag 10 februari 2024
Tijd 13.00-20.45
Locatie Tryater, Oostersingel 70 Leeuwarden
Voor wie docenten en regisseurs zonder specifieke theateropleiding
Prijs € 37.50

Maak jij voorstellingen met jongeren? Dan is deze inspiratiemiddag inclusief voorstelling vast iets voor jou. Uitwisseling, nieuwe kennis en inzichten op doen is wat je kunt verwachten op deze middag.

Je krijgt deze dag twee workshops én een voorstelling en oja, tussendoor eten we met elkaar en kun je informeel ervaringen met de anderen uitwisselen. We gaan samen naar de voorstelling Drie zussen gemaakt door Meeuw Jonge Theatermakers. Deze voorstelling speelt bij Tryater in de grote zaal.

*Dit workshopprogramma is bedoeld voor docenten en regisseurs zonder specifieke theateropleiding. 

De workshops

Hoe kun je vanuit een klassieke tekst een actueel stuk maken voor jongeren? | Carlo Scheldwacht.

De tekst van de voorstelling Drie zussen is bewerkt door Carlo Scheldwacht (Acteur, regisseur, theaterdocent). Hij bewerkte de afgelopen jaren vele theaterklassiekers voor Meeuw jonge theatermakers, zoals Hamlet, De Mensenhater en De Oresteia. Klassiekers die klaarliggen om gespeeld te worden door jonge spelers, omdat ze gaan over thema’s die er altijd toe doen. Op 15 februari worden deze teksten uitgegeven in de bundel ‘Forever Young’.

Hoe bewerk je een tekst zo dat jonge spelers ermee aan de haal kunnen gaan? Én dat de voorstelling een jong publiek aanspreekt? In deze masterclass/workshop krijg je antwoord op deze vragen en ga je zelf aan de slag met het bewerken van een klassieke scène voor jonge spelers.


‘De kunst van het smoothie maken’ | Onno Spreij

Met jongeren werken aan een eigen voorstelling waarin zij de ingrediënten bepalen. Hoe doe je dat?  Het is te vergelijken met het maken van een smoothie, de jongeren reiken de ingrediënten aan, jij als theatermaker/begeleider bepaalt de verhoudingen. Dit is nodig om het geheel smaakvol te maken, tenslotte is 2 kilo gember veel te veel van het goede. Op deze manier maak je een uitgebalanceerd geheel waarbij iedere jongere zich gehoord voelt en weet dat zijn aandeel er ook in zit. Hoe werkt dit in de praktijk? Tijdens de workshop ‘De kunst van het smoothie maken’, kom je erachter. We gaan kijken hoe het proces verloopt van idee naar voorstelling.

Praktische informatie

Voor wie docenten en regisseurs zonder specifieke theateropleiding
Datum zaterdag 10 februari 2024
Tijden 13.00-20.45u
Locatie Tryater, Oostersingel 70 Leeuwarden
Prijs 37,50 euro p.p. (incl. diner en voorstellingsbezoek)

De inspiratiedag wordt georganiseerd door TryaterIepen DoEkMeeuw jonge theatermakers en Keunstwurk. 

Partners

Contact

Meer weten over de Jongerentheaterdag?