Jongerentheaterdag

Amateurkunst Theater Evenement
Datum zo 11 februari + za-avond 10 februari 2024
Tijd 11 feb: 9.30-17.30 + 10 feb: 19.30-20.45
Locatie bij Tryater, Oostersingel 70 in Leeuwarden
Voor wie iedereen van 13 t/m 23 jaar
Prijs € 30.00

Vind je het leuk om met toneel bezig te zijn en heb je zin om super veel te leren en te ontdekken?  Op de jongerentheaterdag kun je ongeremd met je passie voor theater aan de slag. Plezier, verbeelding en nieuwe dingen uitproberen staan centraal deze dag.

De jongerentheaterdag is een gezamenlijk initiatief van TryaterIepen DoEk, Meeuw jonge theatermakers en Keunstwurk. We willen jongeren in Fryslân de kans te geven met theater bezig te zijn in een professionele omgeving met inspirerende docenten.

Voor iedereen van 13 t/m 23 jaar
En deze dag is niet het enige! Nee, op zaterdagavond 10 februari gaan we met zijn allen naar de voorstelling Drie Zussen van Meeuw jonge theatermakers. Een inspirerende voorstelling gespeeld door jongeren van de Jeugdtheaterschool Meeuw. Het toegangskaartje voor deze voorstelling zit bij de prijs in en je ziet deze voorstelling in de grote zaal bij Tryater.

*Leden fan Iepen DoEk krije in koarting fan 10 euro op it kaartsje. De koartingskoade is: iependoek2024

Docenten

Op zondag 11 februari doe je mee aan meerdere workshops van verschillende theaterdocenten. We stellen de theaterdocenten even aan je voor.

Tim Helderman
Tim Helderman (1997, Leeuwarden) is in 2019 afgestudeerd aan de acteursopleiding van de Toneelacademie in Maastricht. Toen hij nog in Leeuwarden woonde zat hij op de Jeugdtheaterschool Meeuw. Hij is werkzaam als acteur in film- en toneelproducties (o.a. bij Tryater en Toneelgroep Maastricht).

Theo Smedes
Theo Smedes is acteur, regisseur en theatermaker. Hij speelde o.a. bij Tryater, PeerGroup en Pier21. Naast het acteren ontwikkelde Theo zich ook tot het regisseren en maken van diverse theatervoorstellingen in het Friese amateurtheaterveld, zoals ‘De Suvering’, ’Turks Fruit’ en ’Schindlers List’. In 2015 richtte Theo zijn eigen stichting ‘de Noorder Smederij’ op. Theo verzorgt de workshop teksttoneel. Dat is een vorm van theater waarbij de nadruk ligt op gesproken tekst. We gaan aan de slag met de interpretatie en expressie van korte tekstscènes door middel van acteren, stemgebruik, lichaamstaal en andere theatrale elementen. 

Hali Neto
Hali is een Angolees/Nederlands acteur, mimer en theatermaker. Hij studeerde in 2018 af aan de mime-opleiding op de Amsterdamse hogeschool voor de kunsten. Hali is een onderzoeker met oerkracht en werpt graag op speelse wijze een blik op de wereld. Dit maakt hem tot een theatermaker die fysieke en krachtige beeldende voorstellingen creëert. In zijn workshop leer je je lijf en je expressie in te zetten in je spel. Kijk voor meer info op halineto.com

Afra Rijkhoff
Afra Rijkhoff is afgestudeerd docent theater en heeft voor verschillende culturele organisaties gewerkt zoals: NITE, Jonge Harten, Kunstbende en Forum Groningen. In haar werkpraktijk is Afra nieuwsgierig naar de allergrootste tot de allerkleinste onderwerpen en ook welk verhaal ieder mens met zich meebrengt. In de workshop leert Afra je met leuke werkvormen je eigen verhaal vorm te geven. En ook hoe we deze verhalen een onverwachte, creatieve twist kunnen geven. 

Praktische informatie

Voor wie Voor iedereen van 13 t/m 23 jaar
Data zondag 11 februari 2024 + za-avond 10 februari (voorstellingsbezoek)
Tijden zondag 9.30-17.30 uur + zaterdag 19.30-20.45 uur (voorstellingsbezoek)
Locatie Tryater, Oostersingel 70 Leeuwarden
Prijs € 30,- p.p. (incl. lunch en voorstellingsbezoek)
Korting *Leden fan Iepen DoEk krije in koarting fan 10 euro op it kaartsje. De koartingskoade is: iependoek2024
Aanmelden via aanmeldknop

Contact

Meer weten over de Jongerentheaterdag?