Meet-up cultuureducatie Dantumadeel, Tytsjerksteradeel, Achtkarspelen

Educatie PO VO Kunstvak
Datum donderdag 5 oktober 2023
Tijd 15:00-17.30 uur (inloop vanaf 14:30 uur)
Locatie Maakplaats in de Molkfabryk, Burgumerdaam 28 Burgum
Voor wie ICC’ers, kunstenaars, kunstvakdocenten, directeuren e.a.

Op donderdag 5 oktober organiseren Cultuurcentrum De Wâldsang, Cultuurlab Het Achterland en Keunstwurk samen met Sparklab een meet-up cultuureducatie voor ICC’ers, kunstenaars, kunstvakdocenten, (bovenschoolse) directeuren en andere geïnteresseerden in cultuureducatie uit de regio’s Dantumadeel, Tytjerksteradeel en Achtkarspelen. Locatie: de Maakplaats in de Molkfabryk aan de Burgumerdaam 28 in Burgum.

Tijdens deze meet-up leren we met elkaar over de aanpak van Sparklab. Sparklab is een kunst-& filosofielab waarin kunst en kinderfilosofie worden ingezet voor de persoonsvorming van kinderen op de basisschool. Zij krijgen hier de ruimte om vanuit hun eigen ervaringswereld vrij te denken over filosofische vragen en deze middels dialoog en creatieve expressie te verkennen. Nathalie Beekman neemt jullie mee tijdens haar interactieve keynote.

Aansluitend ontmoeten we elkaar in workshops waarin we aan de slag gaan met filosoferen met kinderen, procesgerichte didactiek, verbeeldingsrijke dialogen en silly assignments. Er wordt goed voor de innerlijke mens gezorgd en jullie worden uitgenodigd om kennis te maken met het cultuureducatieve netwerk uit de regio Dantumadeel, Tytjerksteradeel en Achtkarspelen.

Meet-up cultuureducatie

Meer weten?