Netwerkborrel + workshop

Kunstenaars & Makers Activiteit
Datum vrijdag 22 september 2023
Tijd 14.00 - 19.00 uur
Locatie Sluisfabriek, Drachten
Voor wie kunstenaars, makers en kunstprofessionals

Vrijdag 22 september organiseert het Steunpunt Beeldende Kunst een inspirerende netwerkborrel voor kunstenaars, makers en andere kunstprofessionals in de Friese kunsten. We ontmoeten elkaar in de Sluisfabriek in Drachten. Met voorafgaand een informatief programma samengesteld door Koen Bartijn en Thomas Drissen van de Creatieve Coalitie. En als je zin hebt kun je ook blijven eten!

Arbeid in de kunstwereld

In het middagprogramma delen Koen Bartijn (hij is ook artistiek leider van kunstinitiatief VHDG) en Thomas Drissen hun inzichten over de arbeid in de kunstwereld. Kunstenaars hebben weinig controle over de uitdagende realiteit van de arbeidsmarkt in de culturele sector. Ze leiden een onzeker bestaan, springen van klus naar klus en werken vaak tegen lage tarieven, terwijl maatschappelijke vangnetten en sociale zekerheid vaak ontbreken. Hoe kunnen kunstenaars een weg vinden in deze uitdagende realiteit en hoe kunnen ze deze naar hun hand zetten? Hoe zijn we tot dit punt gekomen en wat kunnen we gezamenlijk ondernemen om de positie van kunstenaars te verbeteren?

Er komen verschillende aspecten van het kunstenaarschap aan bod: kunstbeleid, arbeid in de kunst, de positie van kunstenaars in Nederland en wat zij kunnen doen om hun positie te versterken / kunst en solidariteit / eerlijke tarieven, verzekeringen en arbeidsomstandigheden.

Programma

Je kunt je bovenin deze pagina aanmelden voor drie onderdelen:
14.00 – 17.00 uur middagprogramma met Creatieve Coalitie (€ 15)
17.00 – 19.00 uur netwerkborrel (gratis)
19.00 – 20.00 uur avondeten (€ 17,50)

De Creatieve Coalitie is een organisatie die 43.000 kunstenaars en creatieve professionals in de culturele sector verenigt met als doel de sociaal-economische positie van werkenden in de creatieve sector te verbeteren.

Hier lees je meer over Steunpunt Beeldende Kunst van Keunstwurk.

Sluisfabriek

Netwerkborrel + workshops

Meer weten?