Netwerkborrel + workshops

Kunstenaars & Makers Activiteit
Datum vrijdag 17 november 2023
Tijd 16.30 - 19.00 uur
Locatie Kunstruimte H47, Leeuwarden
Voor wie kunstenaars, makers en kunstprofessionals

Vrijdag 17 november ben je vanaf 16.30 uur van harte welkom op de netwerkborrel van Steunpunt Beeldende Kunst (SBK). De borrel is dan samen met de opening van Modern Traditions van Club VHDG bij kunstruimte H47.
De expositie toont werk van jonge kunstenaars Fleur Stoltenborgh, Griet Reitsma, D.Arjen en Lisa Jasperina Bommerson [zie foto’s hieronder]. Het werk laat sporen zien van de plek die we thuis noemen. Een plek waar we het meest kwetsbaar en het meest onszelf kunnen zijn.

Naast bekijken, kun je ook kunst kopen op de kunstmarkt, georganiseerd door Club VHDG. Er zijn kleine kunstwerken van kunstenaars uit Friesland te koop. Wie weet zie je iets moois voor de komende feestdagen.
Kom gezellig langs! Je hoeft je niet vooraf aan te melden.

De expositie is van 17 november t/m 10 december te zien in kunstruimte H47 in Leeuwarden en is mogelijk gemaakt door SBK en kunstinitiatief VHDG.


Workshops

Woensdag 6 december organiseren we twee artist talks. We nodigen vooral jonge, beginnende kunstenaars uit om in gesprek te gaan met vakgenoten over hun eigen werkpraktijk.
De gesprekken worden geleid door twee ervaren kunstenaars: Anne Brouwer ontwerpt processen voor veranderingen, organiseert bijeenkomsten en faciliteert ruimte om elkaar te ontmoeten. Ook werkt ze als programmamaker en helpt ze makers en organisaties vanuit strategie en artistieke ondersteuning. Fotograaf Annemarie Hoogwoud heeft twee prachtige boeken uitgebracht, exposeert in binnen- en buitenland en geeft lezingen en workshops. Daarnaast begeleidt ze kunstenaars bij de volgende stap in hun carrière.
De gesprekken zijn van 13.30 tot 16.30 uur en we vragen een bijdrage van 7,50.
Locatie: Ruiterskwartier 6, Leeuwarden [oude filmhuis].

Heb je interesse?

Stuur dan voor 29 november een mail naar beeldendekunst@keunstwurk.nl – met als onderwerp: SBK artist talks. In de mail graag vermelden: korte omschrijving van je werk, waarom je mee wilt doen en wat je wil bespreken.
Er is ruimte voor 14 kunstenaars.
Je hoort 30 november of je mee kunt doen.

Meer weten?