Online inspiratiesessie subsidieregeling school en omgeving

Educatie PO VO Kunstvak Activiteit
Datum donderdag 14 maart 2024
Tijd 15:00-16:15 uur
Locatie online
Voor wie Scholenkoepels, schooldirecteuren, ICC'ers, culturele instellingen, aanbieders, gemeenten, bedrijfsleven

Méér Muziek in de Klas heeft een nieuwe koers: Méér kunst en cultuur in school en omgeving. De focus verschuift naar een gevarieerd creatief aanbod om kinderen en jongeren uit alle lagen van de samenleving dezelfde kansen te bieden, bijvoorbeeld met Rijke Schooldagen.

Benieuwd naar wat kunst en cultuur voor jouw school of de school in jouw omgeving kan betekenen en hoe je een verrijkte schooldag kan opzetten? Op donderdag 30 mei is er een inspiratiesessie in Fryslân.

Een goede opwarmer voor deze sessie is de online inspiratiesessie op donderdag 14 maart van 15:00 tot 16:15 uur.

Tijdens deze sessies krijg je onder leiding van onderwijsspecialist Karim Amghar meer informatie over de nieuwe subsidieregeling School en Omgeving en praten we over het toepassen van de Rijke Schooldag als interventie op kansenongelijkheid.

Programma

Wanneer: donderdag 14 maart 2024
Waar: online
Tijd: 15.00 – 16.15 uur
14:30 – 15:00 uur: Digitale inloop
15:00 – 15.15 uur: Opening keynote kansengelijkheid door Karim Amghar
15.15 uur: Vraaggesprek met experts Frank Studulski (Sardes) en Karin Eising (OCW) over de verlengde rijke schooldag en de subsidieregeling School & Omgeving die in april 2024 weer aangevraagd kan worden.
15.40 uur: Joyce van der Niet biedt vervolgens met de ‘effectuation methode’ en voorbeelden uit de praktijk handvatten om aan de slag te gaan met de verlengde schooldag.
16:15 uur: afsluiting door Karim Amghar  

Wie mag deze inspirerende sessies niet missen?

  • Scholen die nog geen verlengde schooldag en/of een rijk naschools kunst- en cultuuraanbod hebben, maar dat wel ambiëren. 
  • Alle partijen die een bijdrage kunnen leveren aan een verlengde schooldag. Denk aan culturele instellingen, gemeenten en het bedrijfsleven. 
  • Partijen die een coalitie kunnen vormen voor de uitvoering van het programma School & Omgeving.

>> Kijk hier voor meer informatie over het programma en de regelingen.

Meld je aan voor de online inspiratiesessie op 14 maart via de knop hieronder. Na aanmelding ontvang je meer praktische informatie. Meer informatie over de inspiratiesessie op 30 mei in Fryslân volgt.

Meld je aan voor de online inspiratiesessie op 14 maart!

Meer weten?