Toneelschrijfcursus ‘Je eerste eenakter’

Amateurkunst Theater Kunstenaars & Makers
Datum Start woensdag 27 september 2023 VOLGEBOEKT
Tijd Op locatie van 19:30 – 22:00 en online van 20:00 – 21:15
Locatie Online of bij Tryater, Oostersingel 70, Leeuwarden
Voor wie Geïnteresseerden
Prijs € 195.00

Schrijf je eerste eenakter! Oftewel een pocketversie van een afgerond stuk. Na het succes van voorgaande jaren, wordt deze cursus opnieuw aangeboden.

Als beginnend schrijver leer je hoe de structuur van een toneelstuk is opgebouwd en welke schrijftechnieken je daarbij toepast. Hoe schrijf je een pakkend begin? Wat wordt de climax of je darkest moment?

In een combinatie van live en online groepssessies krijg je uitleg aan de hand van voorbeelden. Vervolgens ga je zelfstandig aan de slag met je eigen eenakter. Je krijgt persoonlijk feedback op de verschillende fases van je stuk, zodat je aan het einde van de cursus een mooie basis hebt voor je eerste eenakter.

Keunstwurk organiseert deze toneelschrijfcursus in samenwerking met Tresoar en St.U.F.T. en Tryater.

Publiceren bij St.U.F.T.

Toneelverenigingen hebben veel belangstelling voor nieuwe eenakters. Toneeluitgeverij St.U.F.T nodigt je daarom van harte uit om je afgeronde eenakter aan te melden voor publicatie. Deze worden dan beoordeeld door een onafhankelijke leescommissie, die advies geeft over welke stukken uitgegeven worden.

Aanmelden

Deze cursus is vol. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Sinds ik deze cursus heb gedaan, kijk ik anders naar toneel en film.

Review Toneelschrijfcursus

“Bij de cursus schrijf je eigen eenakter heb je na afloop van de cursus ook daadwerkelijk een toneelstuk geschreven! Het is echt “on the job”, in de artistieke zin van het woord. Bij elke volgende cursusavond ben je weer een stapje verder met je stuk. Lees verder

Praktische informatie

Voor wie Geïnteresseerden
Data Woensdagen 2023/2024: 27 september live | 11 oktober online | 1 november online | 29 november live | 13 december online | 10 januari live
Tijden Op locatie van 19:30 – 22:00 en online van 20:00 – 21:15
Locatie Online via Zoom of op locatie bij Tryater (Oostersingel 70, Leeuwarden)
Docent Wessel de Vries
Kosten €195,-
Taal Nederlands, Frysk en streektaal
Aantal deelnemers maximaal 8 (deze cursus is volgeboekt)

Over docent: Wessel de Vries

Fotograaf: Wytze Hoogslag

Wessel de Vries (1994) is toneelschrijver en filmscenarist. Als toneelschrijver werkt hij veel in Friesland (Tryater, Meeuw Jonge Theatermakers, Skoft&Skiep), maar ook daar buiten (KASKO/Kameroperahuis, Theater Sonnevanck). Films schrijft hij voornamelijk in opdracht van zijn eigen filmcollectief Natte Haring waarmee hij de films Het Grandioze Falen en het bekroonde Drie mensen vinden een auto maakte.

De teksten die Wessel schrijft worden gekenmerkt door humor en fantasie en behandelen de meest uiteenlopende onderwerpen. Zo schreef hij o.a. over drie broers die het huis niet meer uit durven (Schiettent, 2016), zijn favoriete voetbalclub (Het Heilige Hert van Cambuur, 2018) en over campingbewoners die op zoek zijn naar het paradijs (Part time Paradise, 2019). Voor KASKO ontwikkelde Wessel een tekst over het verjagen van demonen op een griezelig kerkhof (De Klok en het Meisje, 2018).

Partners

Contact

Heb je vragen? Neem contact op met: