21 juli 2023

Eerste editie Amateurkunstfestival in De Lawei

Amateurkunst Nieuws
Foto: Tryntsje Nauta

Op zaterdag 23 september 2023 vindt het Amateurkunstfestival plaats in Schouwburg De Lawei in Drachten. Een ‘Dag van de Amateurkunst’ nieuwe stijl. Met deze dag wil Keunstwurk amateurkunstverenigingen en initiatieven een flinke boost geven bij de start van het nieuwe culturele amateurseizoen. 

Het festival is speciaal voor amateurkunstverenigingen, culturele initiatieven, iepenloftspullen, beleidsmakers, bestuurders, beoefenaars en iedereen vanaf 13 jaar met een liefde voor muziek (hafabra) zang, dans en theater. Het evenement duurt van 13.00 – 18.00 uur, de entree is gratis en aanmelden verplicht.

Het programma is rijkelijk gevuld met inspirerende workshops, boeiende lezingen en masterclasses in diverse (podium)kunstvormen. Verder is er volop ruimte voor lekker eten, muziek en gezelligheid, inclusief een feestelijke borrel om de dag af te sluiten.

De bezoekers krijgen de gelegenheid om gelijkgestemden uit het veld te ontmoeten, nieuwe inzichten op te doen en vragen te stellen aan ervaren professionals. Samen creëren we een dag vol creativiteit, verbinding en inspiratie.

fotografie Tryntsje Nauta