03 april 2024

Creatieve jongeren staan op het podium in de Lawei tijdens de voorronde van Kunstbende! 

VO Jongeren Amateurkunst Nieuws

Op zondag 14 april 2024 is het weer tijd voor een nieuwe voorronde van Kunstbende Friesland in Schouwburg de Lawei in Drachten! Vanuit de hele provincie staan jongeren tussen de 13 en 19 jaar met hun act op het podium. Jongeren kunnen meedoen met hun zelfgemaakte act in de categorieën Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. De ultieme kans om podiumervaringen op te doen op het grote toneel van de schouwburg, gave prijzen te winnen en jezelf te ontwikkelen aan de hand van workshops verspreid door de regio!  

VRIJWILLIGERS

Lijkt het je leuk om een handje te helpen op de dag zelf?

Kunstbende – opgericht in 1991 – is het grootste creatieve platform voor jongeren in Nederland. Kunstbende is dé plek waar jonge makers elkaar ontmoeten. Jaarlijks leren duizenden jongeren bij Kunstbende nieuwe skills op het gebied van Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. De winnaars van de voorronde in Friesland stromen door naar de landelijke finale die op 29 juni plaatsvindt in Amsterdam. De nummers één van de finale krijgen een coaching traject op maat en krijgen naast diverse stimuleringsprijzen een optreden op een mainstage op een groot festival.  

Kunstbende Friesland maakt onderdeel uit van Kunstbende Nederland en wordt georganiseerd in samenwerking met De Lawei en Keunstwurk.