30 mei 2024

Filmfeest Friesland: de aftermovie!

Educatie PO Beeldverslag Nieuws

In april vond het jaarlijkse filmfeest in Leeuwarden plaats. Filmfeest is een initiatief van Filmhub Noord en wordt jaarlijks gehouden in de drie noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Op 14 april was het de beurt aan de leerlingen van scholen in Friesland om hun ingezonden films op het grote witte doek te bewonderen. Van deze dag is een mooi sfeerverslag gemaakt in de vorm van onderstaande aftermovie.

Over de Filmfeesten

Leerlingen (bovenbouw) van basisscholen in Friesland worden gevraagd om op school met film aan de gang te gaan. Bij het maken van de films kunnen scholen -indien gewenst- terugvallen op de kennis van echte filmmakers via de partners van Filmhub Noord: Kunstkade en Keunstwurk. Het filmfeest is een viering van film, waar de enthousiaste jeugd kan genieten van elkaars creaties, inspiratie kan opdoen en kan ervaren hoe zelfgemaakte films er op een groot scherm er uitzien.

Meer weten of zelf aan de slag met film? Neem contact op met onze adviseur of neem een kijkje op de website van Filmhub Noord!