Jantje Beton is hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen.

Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. Wij willen bereiken dat álle kinderen en jongeren in Nederland dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN!

Onze visie
Jantje Beton is dé buitenspeelexpert die zich onvermoeid en in samenwerking met anderen inzet voor het laten buitenspelen en bewegen van kinderen en jongeren. Hoe we dat doen?:

  • We leveren een directe bijdrage aan beleidsontwikkeling op het gebied van buitenspelen.
  • We organiseren grote, landelijke acties om heel Nederland te stimuleren om buiten te spelen.
  • We ondersteunen lokale initiatieven op straat, in de buurt en speeltuin die duurzaam bijdragen aan buitenspeelkansen en -faciliteiten.

Geld om te spelen
We moeten steeds meer en spelen steeds minder. Daarom zeggen wij: STOP NOOIT MET SPELEN. Heb jij een super tof idee of willen jullie in de buurt een leuke speelplek maken? dan helpen wij mee. Zo zorgen we er samen voor dat er nóg meer kinderen spelen. Want spelen is niet alleen het belangrijkste onderdeel van een gezond leven, het is ook nog eens het leukste!

Postadres Arthur van Schendelstraat 550, 3511 MH Utrecht
Telefoonnummer 030-2447000
E-mailadres info@jantjebeton.nl