Niemand kan zonder thuis. Een dak boven je hoofd, voldoende geld om van te leven en het diepe besef dat je erbij hoort. Toch zijn er in ons land meer dan 1 miljoen mensen die geen thuis hebben. Ze missen wat nodig is voor een menswaardig bestaan. Dat laten we natuurlijk niet gebeuren in een samenleving waarin we omzien naar elkaar. Daarom helpt Kansfonds thuisgeven. Samen ontdekken hoe het anders kan en wat de maatschappelijke oorzaken zijn van ‘geen thuis’. Gedurfde oplossingen uitproberen. Én een vliegwiel zetten op wat werkt. Net zo lang tot iedereen een thuis heeft.

Missie
We geloven in een samenleving waarin er plek is voor iedereen. Daarom doen we alles wat nodig is om te zorgen voor een thuis, zodat mensen in kwetsbare situaties niet buitengesloten raken.

Visie
Iedereen heeft recht op een thuis: een dak boven je hoofd, voldoende geld om van rond te komen en het gevoel erbij te horen. Want geen thuis betekent geen bestaanszekerheid – wat de basis is voor een menswaardig bestaan.

Strategie
Dit zijn de stappen die we zetten, samen met iedereen die kan helpen thuisgeven. Én met de mensen die geen thuis hebben, omdat juist zíj weten wat nodig is.

1. Doen
We maken lokale initiatieven mogelijk die thuisgeven. Zo ontdekken we hoe het ook kan. En laten we samen zien hoe je mensen tóch een thuis kunt geven.

2. Durven
We zoeken naar gedurfde oplossingen, soms tegen bestaand beleid en regels in. We werken deze uit, geven ze een kans en leren van wat dat oplevert.

3. Doorpakken
We zetten een vliegwiel op de oplossingen die werken en we geven het aan als ander beleid en andere regels beter werken. Net zolang tot iedereen een thuis heeft.

Aanvragen
Wil jij ook thuisgeven? Dien dan een projectaanvraag in.

Bezoekadres ’s-Gravelandseweg 80, 1217 EW Hilversum
Postadres Postbus 156, 1200 AD Hilversum
Telefoonnummer 035-6249651
E-mailadres info@kansfonds.nl