Klimaatfonds Terschelling Vlieland

Aanvragen

Klimaatfonds Terschelling Vlieland

Het Klimaat en een schoon milieu zijn belangrijk. Het Klimaatfonds is een initiatief van Rederij Doeksen in samenwerking met de gemeentes Terschelling en Vlieland, gesteund door de ambitie van de coöperatie Terschelling Energie (TE) en de Energie Coöperatie Vlieland (ECV). Passagiers van Rederij Doeksen kunnen tijdens het boeken van hun ticket een vrijwillige donatie doen om de CO2 van hun reis te compenseren. Alle vrijwillige donaties sparen we op in het Klimaatfonds. Daarbij doneert Rederij Doeksen jaarlijks de compensatie van 5.000 dienstreizen. Zo ontstaat een mooie pot!

Tweemaal per jaar kunnen organisaties op Terschelling en Vlieland een aanvraag doen voor een bijdrage uit het Klimaatfonds.

Heeft u een idee dat de verduurzaming van Vlieland of Terschelling ten goede komt en wilt u een financiële bijdrage vragen voor de realisatie ervan? U kunt uw aanvraag indienen uiterlijk 15 juni en uiterlijk 15 december. Belangrijk is dat de projecten aan deze voorwaarden moeten voldoen.

Aanvraag doen: alleen met onderstaande formulieren
Om een aanvraag te doen voor een bijdrage uit het Klimaatfonds Terschelling en Vlieland dient u een volledig ingevuld aanvraagformulier (PDF) in, samen met een projectplan (PDF). Beide stukken stuurt u naar de gemeente waarin u woonachtig bent (Vlieland of Terschelling).

In onderstaande documenten leest u welke onderdelen aan de orde moeten komen in uw projectplan en aan welke voorwaarden uw aanvraag getoetst wordt.
1. Handleiding aanvraag en projectplan (PDF)
2. Toetsingskader projecten (PDF)
3. Aanvraagformulier bijdrage Klimaatfonds Terschelling Vlieland (PDF)

E-mailadres Vlieland info@vlieland.nl
E-mailadres Terschelling gemeente@terschelling.nl
E-mailadres Klimaatfonds info@klimaatfondsterschellingvlieland.nl