Music Export Fryslân biedt jaarlijks financiële support aan 3 acts om te touren in het buitenland. De regeling biedt per tour een financiële ondersteuning van € 1000. Het bedrag is een ondersteuningsbijdrage en Friesland Pop financiert daarmee een deel van de totale kosten van de tours. De muzikanten dragen zelf zorg voor het andere deel van de kosten.

 

Music Export Fryslân is ontwikkeld om de doorstroom van Friese acts naar het buitenland te bevorderen. Fryslân kent voldoende ondernemend talent dat rijp is om de volgende stap in hun carrière te zetten, namelijk internationaal optreden. De drempel om in het buitenland optredens te regelen is echter hoog. Onder meer vanwege de administratieve rompslomp (visa, verzekeringen, vervoer instrumenten) en het ontbreken van kostendekkende inkomsten. Terwijl touren door het buitenland een unieke leerervaring vormt en de muzikanten er nieuwe netwerken en fan-bases kunnen opbouwen. Bovendien wordt Fryslân en haar muziekscene er internationaal mee op de kaart gezet en geeft een succesvolle tour in het buitenland een boost aan de carrière in eigen land.

 

Voorwaarden

  • Minimaal 3 buitenlandse data op rij
  • Optredens bij officiële podia en/of festivals
  • Aan te leveren: bevestigde data optredens, namen podia of festivals + stad + land, links naar webpagina’s van de bevestigde optredens
  • Gebruik logo Friesland Pop en PPF op poster en social media
  • Kort verslag met foto’s na afloop
Postadres Achter de Hoven 21, 8933 AG Leeuwarden