Postcode Loterij Buurtfonds

Aanvragen

Voor elke buurt in Nederland met een goed idee!

 

Veel bewoners hebben ideeën over hoe zij hun buurt nog mooier en leefbaarder kunnen maken. Denk aan nieuwe speeltoestellen voor de kinderen, meer groen in de buurt of activiteiten voor oudere buurtbewoners. Dit zijn allemaal buurtprojecten die een buurt nog fijner kunnen maken.

 

Het Postcode Loterij Buurtfonds is opgezet om buurtprojecten financieel te ondersteunen zodat ze snel gerealiseerd kunnen worden. Op die manier maken we met z’n allen Nederland een stuk mooier! Ook hopen ze zo meer mensen te inspireren om ook in actie te komen. Alle in Nederland gevestigde maatschappelijke organisaties- en initiatieven kunnen een aanvraag indienen voor een bijdrage tussen de €500,- en €5.000,-.

 

Een aanvraag indienen kan eenvoudig en snel via deze website. Is jullie aanvraag goedgekeurd? Dan staat de bijdrage binnen 2 tot maximaal 6 weken op de rekening. Alle gefinancierde buurtprojecten vind je terug op hun website, ter inspiratie en kennis voor andere buurtprojecten.

 

Het Postcode Loterij Buurtfonds is onderdeel van Stichting DOEN, het fonds van onder andere de Nationale Postcode Loterij. Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij kunnen zij jullie buurtproject ondersteunen.

 

Buurtprojecten voor een leefbare buurt

Het Postcode Loterij Buurtfonds steunt buurtprojecten in Nederland die bijdragen aan een leefbare buurt. Denk hierbij aan projecten waar bewoners elkaar ontmoeten, zoals een evenement, kunstproject of gezamenlijke activiteit. Hun uitgangspunt is dat zij bijdragen aan buurtprojecten die voor iedereen in de buurt toegankelijk zijn. De bijdrage ligt tussen €500,- en €5.000,-.

 

Stichting of vereniging

Het Postcode Loterij Buurtfonds steunt alleen in Nederland gevestigde maatschappelijke organisaties (stichtingen en verenigingen). Zij nemen geen aanvragen van particulieren in behandeling. Maar wat als je nou wel een goed idee hebt voor je buurt? Kijk dan bij jou in de buurt of er een buurthuis- of vereniging is gevestigd via wie jij je aanvraag kan indienen.

Webstie https://www.postcodeloterijbuurtfonds.nl/