Regeling voor coachende makers en makende coaches binnen urban arts
Je hebt je sporen verdiend in de urban scene. Je bent natuurlijk niet uitgeleerd, maar je draagt wel al minstens 10 jaar je kennis over aan een nieuwe generatie. Dát is Each One Teach One.
Veel urban makers zijn de fase van aankomend kunstenaar al tijden voorbij en zetten zich al jaren in voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie. Er bestaan voor deze coachende makers momenteel weinig mogelijkheden om zichzelf op dit gebied te ontwikkelen. Ze voelen zich dus verantwoordelijk om hun kennis en ervaring door te geven, maar hebben zelf ook behoefte aan begeleiding en doorontwikkeling als makende coach of coachende maker. Om dat gat te vullen is deze subsidieregeling in het leven geroepen. Wat heb jij nodig om jouw kennis en kunde nog beter over te dragen aan jonge talenten? Hoe kan jij jouw skills efficient en toegankelijk delen met anderen? Vraag subsidie aan en ontwikkel jezelf met de regeling Each One Teach One.
Wie kan subsidie aanvragen?
Het traject en dus de aanvraag draaien om jou als coach. De formele aanvrager moet echter een culturele instelling, zonder winstoogmerk zijn. Zij zijn vooral penvoerder en kunnen ook de organisatie zijn die jouw traject begeleidt. Als je een eigen stichting hebt, kan je natuurlijk vanuit die stichting een aanvraag doen. Zolang je maar wel een coach aantrekt van buiten je organisatie. Deze begeleidende organisatie faciliteert je traject en ondersteunt waar mogelijk. Het is dus belangrijk dat je op zoek gaat naar een passende organisatie hiervoor. Aanvragen mogen uit het gehele Nederlandse Koninkrijk komen.
Waar kijkt het Fonds naar?
Je vraagt subsidie aan voor een persoonlijk ontwikkeltraject, onder begeleiding van mentoren en/of coaches om jezelf te ontwikkelen als coach. Als onderdeel van je traject voer je een participatieproject uit met cultuurmakers die nog in de talentfase zitten. Het geld moet volledig ten goede komen aan jouw professionaliseringstraject. Denk dus aan de inzet van artistiek en organisatorisch personeel, waaronder je coach(es), de huur van repetitieruime of (podium)voorzieningen en materiaalkosten. Reguliere zaken zoals vaste huur, aanschaf van inventaris en investeringen die niet direct op de realisatie van de activiteiten zijn gericht, komen niet voor ondersteuning in aanmerking.
- Aanvraagperiode 13 jul 2020 t/m 18 dec 2020
- Aanvraagbedrag € 25.000 – 50.000