04 april 2023

Foto's slagwerkclinic door Lucas van Merwijk

Amateurkunst Muziek Beeldverslag

Zaterdag 1 april gaf dé Lucas van Merwijk een slagwerkclinic in De Skâns in Gorredijk. Een zeer geslaagde middag met ritmes waar je u tegen zegt.

Deze slagwerkclinic was de eerste in een reeks clinics die Fulkaan organiseert voor muzikale talenten van 12 tot 22 jaar.

Bekijk de prachtige foto’s van deze middag gemaakt door Jilmer Postma.

Simmer Akademy 2023

Voor jongeren waarbij het Fulkaanvuurtje is gaan branden, is er de mogelijkheid om mee te doen met de Fulkaan Simmer Akademy. Een intensieve week vól met muziek, masterclasses en workshops van bekende Nederlandse artiesten en muzikanten. In de laatste week van de zomervakantie kunnen zij zich vijf dagen lang gaan verdiepen in nieuwe technieken, principes of instrumenten. Samen met leeftijdgenoten betekent dit niet alleen heel erg veel samenspel, maar ook mega veel lol en gezelligheid. De Simmer Akademy is van 28 augustus tot 1 september 2023.

Talentontwikkeling

Fulkaan is onderdeel van Keunstwurk, het is de talentontwikkelaar voor jonge musici in Friesland: van hafabra – harmonie, fanfare, brassband – tot klassieke ensembles en popbandjes. Jongeren vinden bij Fulkaan het hele jaar door inspiratie, kennis en plezierige ontmoetingen om op een ongedwongen en constructieve manier hun talent te vergroten.