26 juli 2023

Green Art Challenge Day op Aeres VMBO

Educatie VO Nieuws
Tekst:

Tijdens de Green Art Challenge Days gingen de eerstejaars leerlingen van het Aeres VMBO in Heerenveen deze week flinke uitdagingen aan. Reden? Door intensief te werken aan een bijna onmogelijke opdracht worden de leerlingen aangespoord om verschillende talenten aan te spreken.

Met dit pilotproject is het talentgedreven werken van Luk Dewulf op de school geïntroduceerd. In zijn visie gaat talent niet over uitblinken, maar over wat vanzelf lijkt te gaan en wat voldoening oplevert. Dat wat maakt dat de tijd vliegt, en dat je je batterijen oplaadt. Van je talenten krijg je energie. De Challenge Day is een mooie manier om leerlingen te laten schitteren in taken die ze leuk vinden om te doen; waarvan ze in een flow raken.

Het gehele project is afgelopen winter begonnen en bestaat uit een basiscursus, enkele voorbereidingssessies en afsluitend twee Challenge Days. Het traject is begeleid door externe kunstvakdocenten zodat de docenten van Aeres zelf alle aandacht vrij houden voor het observeren en scouten van de verschillende talenten bij de leerlingen.

Keunstwurk heeft tijdens dit project de teammanager René en docente Nynke (foto) van Aeres gevolgd om een goed beeld te krijgen hoe het talentgedreven werken is verlopen. Een uitgebreid verslag hiervan volgt na de zomer.

Contact

Meer weten over dit project?