Cursus Talentgedreven werken

Educatie PO VO MBO HBO Kunstvak

Elk kind heeft bakken talent. Talent gaat niet over uitblinken, maar over wat vanzelf lijkt te gaan en wat voldoening oplevert. Dat wat maakt dat de tijd vliegt, en dat je je batterijen oplaadt. Van je talenten krijg je energie.

Wil je ook graag al het goede in kinderen naar boven halen, zodat ze met meer zelfvertrouwen in het leven staan? Geef je dan op voor de driedaagse cursus talentgedreven werken van Luk DeWulf en Els Pronk.

Luk Dewulf en Els Pronk zijn experts op het gebied van talentgedreven werken en hebben boeken, tools, een methodiek en cursussen ontwikkeld. Keunstwurk werkt met hen samen aan talentontwikkeling in Friesland. Onderdeel daarvan is de driedaagse opleiding tot Kindertalentenfluisteraar. Deze cursus is vooral bedoeld voor leerkrachten uit het primair onderwijs en interessant voor scholen die bezig zijn met talentgedreven werken en zoeken naar visie, aanpak en methodiek. Andere belangstellenden die denken hier wat mee te kunnen in hun werk of leven zijn ook van harte welkom.

Over de cursus

De cursus bestaat uit twee modules, die je beide moet volgen. Centraal staan de theorie van de positieve psychologie, de talentbenadering en de mindsettheorie. De cursus helpt oook om je eigen focus bij het werken met kinderen scherper te krijgen. Hoe kan ik nadrukkelijk werken vanuit een talentbenadering, wat vind ik daarbij echt belangrijk en zeker ook: welke talenten van mijzelf kan ik daarbij goed inzetten?

Module 1: ‘Kiezen voor talent van kinderen’ door Luk Dewulf en Els Pronk. Deze dag is opgebouwd rond het boek ‘Ik kies voor mijn talent’. Je leert je eigen talenten kennen en benoemen en je leert de technieken om een talentgesprek met kinderen te kunnen voeren.

Module 2: ‘Talentgedreven werken met kinderen’ van Els Pronk. Deze twee dagen geven verdieping bij het werken met talent van kinderen. Hoe kan je kinderen helpen om zelfvertrouwen te krijgen? Hoe ontwikkel je een positieve mindset? Hoe kan je achter het gedrag van kinderen kijken en met het kind aan de slag gaan rond vraagstukken die spelen?

Voor wie
leerkrachten PO, docenten VO, MBO, HBO, IB’ers, RT’ers, pedagogisch medewerkers kinderopvang/BSO, kindercoaches, decanen, studieloopbaanbegeleiders, studieadviseurs, welzijnsmedewerkers en iedereen met interesse voor werken met talenten.

Financiële bijdrage
€ 595,- incl. btw per deelnemer. (normale prijs is € 790,- incl. btw).
Inclusief toolbox met talentkaarten (t.w.v € 50,-), cursusmaterialen en catering.
Je kunt je persoonlijk scholingsbudget inzetten! Vraag ernaar bij je schoolleider.
> Let op: woon of werk je in de gemeente Opsterland? Dan kan je de opleiding mogelijk via de gemeente Opsterland volgen! Kijk op www.opsterland.nl/kiestvoortalent voor meer informatie.

Data voorjaar 2024

Module 1: ma 13 november 2023 (nog enkele plaatsen) of do 8 februari
Module 2:
optie 1: di 27 februari en di 19 maart
optie 2: do 29 februari en do 21 maart

Ook in het najaar van 2024 wordt de cursus weer gegeven.
De data daarvoor volgen.

Meer weten?

Meer weten over Cursus Talentgedreven werken?

Neem contact op met Froukje Geerts