Fulkaan

Jongeren Amateurkunst

Fulkaan is talentontwikkelaar voor jonge blazers, strijkers, slagwerkers en zangers in Friesland. Bij Fulkaan vind je het hele jaar door inspiratie, kennis en plezierige ontmoetingen. Bij de jaarlijkse 5-daagse Simmer Akademy doen jonge muzikanten waardevolle les-, podium- en levenservaring op.

Fulkaan staat voor een werkwijze waarbij talenten en kunstprofessionals samen uitgedaagd worden en het experiment opzoeken. Talentvolle muzikanten worden uitgenodigd en geselecteerd om deel te nemen aan de diverse projecten die vanuit Fulkaan, of in samenwerking met Fulkaan, geïnitieerd worden. Hierbij wordt samengewerkt met talent-voorzieningen op het gebied van (amateur)muziek, waaronder provinciale Centra voor de Kunsten, particuliere muziekdocenten en de diverse podia van Friesland.

Een werkwijze waarbij uitgegaan wordt van (het belichten van) de volgende elementen: verbreding van vaardigheden, verdieping van vaardigheden en het initiëren van nieuwe inspirerende ontmoetingen.

Fulkaan is een initiatief van Keunstwurk en OMF. Fulkaan werkt samen met SAKO, IepenDoEk, Schouwburg De Lawei en Provincie Fryslân.

Simmer Akademy

Een onvergetelijke week vol masterclasses en muziek. Laat je talent zien!

Tijdens deze leuke en intensieve week aan het einde van de zomervakantie leer je (nog) beter je instrument te beheersen. In de ochtend krijg je masterclasses van vakdocenten, in de middag werk je samen met de andere talenten aan een professionele productie die jullie aan het einde van de week presenteren in Schouwburg De Lawei.

Fulkaan werkt samen met SAKO, Iepen DoEk, Schouwburg De Lawei en Provincie Fryslân.

Meer weten over Fulkaan?

Neem contact op met Renske Wijma