Caro Kroon

Film, Fotografie, Grafiek, Installaties, Interdisciplinaire kunst, Omgevingskunst - publieke ruimte, Performances / sociale interactie, Schilderen, Tekenen, Textielkunst, Mediakunst

Samenvatting

SPOONK is het pseudonym van- en opgericht door Caro Kroon als een plek voor de verschillende activiteiten die ze sinds haar afstuderen in 1993 aan de Willem de Koning Academie in Rotterdam heeft uitgevoerd als onafhankelijk kunstenaar, performer en theatermaker. In 2020 heeft ze eveneens haar Master in Arts & Education op het Pieter Zwart Instituut te Rotterdam afgerond. In de loop der jaren is de focus van haar bedrijf verschoven naar het werken aan community-art & theater-projecten, kunsttentoonstellingen, performance-, film- en cross-over-projecten tussen verschillende disciplines. SPOONK is gericht op kunst en theater voor en door jongeren en jong volwassenen en is gestationeerd in Leeuwarden. De projecten waarmee SPOONK bezig is, bevinden zich vaak in (instabiele) stadswijken of dorpen. SPOONK probeert, door onder meer op locaties te werken en te leven, een perspectiefverschuiving te bewerkstelligen om hedendaagse situaties opnieuw te definiëren.
Er is echter slechts een glimp van haar uitgesproken kleurrijke en opmerkelijk consistente oeuvre nodig om te zien dat haar verhalen veel verder gaan dan kunstmanifestaties. In haar eigen woorden: ik onderzoek wrijvingen in onze normen: hoe we ons gedragen, hoe we leven, hoe we ons met elkaar verbinden, onze positie ten opzichte van feminisme, gender, het milieu, de toekomst van ons voedsel, (sociale) media, vluchtelingenvraagstukken, politiek , multiculturalisme en meer.
SPOONK maakt schilderijen, films, doet openbare interventies, kunstwerken ter plaatse, maar ze toont ook haar werk in de ruimte van galerieen en musea. Haar werk omvat installaties performance kunst, grafische kunst en illustraties, mode en fotografie, punkachtige publicaties en geëngageerde protesten, commerciële creatieve samenwerkingen en alles wat de kunstenaar wil archiveren.

Sinds 2004 woont en werkt Caro Kroon in Leeuwarden, Friesland. Ze ontwikkelde niet alleen haar theatervaardigheden, maar richtte zich ook op sociaal geëngageerde kunst- en theaterprojecten van Friesland tot Namibië.

Impressies

Titel: Eat me,drink me
Afmetingen: 500x400cm
Titel: eat me-drink me detail
Afmetingen: 500x400cm