Dirk Hakze

installatiekunst, schilderkunst
Beeldende kunst
Woonplaats Sneek
Telefoon 0515-424645

Samenvatting

Dirk Hakze – Monumentale Vormgeving aan de Academie Vredeman de Vries te Leeuwarden van 1981 tot 1986 (cum Laude) en opleiding Kunstmanagement aan de Hogeschool v. kunsten in Utrecht/ Amsterdam. Hierna kreeg hij veel opdrachten en was hij actief als curator voor diverse festivals zoals:Oerol op Terschelling en uitwisselingen van kunstenaars uit Oost- Europa en Nederland.

Bekend is hij ook van zijn vele performances bij wereldberoemde artiesten, zoals: Miles Davis, Carlos Santana, James Brown e.v.a. op festivals en/of projecten zoals The Colors of Music. Hier werden concerten en symfonien in panorama’s van schilderijen vertaald. Deze vonden hun weg naar particulieren, bedrijven, overheden, musea en universiteiten.

In veel van zijn monumentale werk ziet men de invloed van de Stijlbeweging en Bauhaus. Één van zijn grote inspiratiebronnen is het werk van Theo van Doesburg. Bekende monumentale werken van Hakze zijn: Het bedrijfspand van Pieter Pikzonen in Luinjeberd, de ruimtelijk installatie ‘De Verbinding’ op een minirotonde in Joure en het Joods-Monument in Sneek.

Tegenwoordig zijn het vooral de grote tijdelijke Land-art projecten waarmee hij collega kunstenaars de mogelijkheid geeft om aan grote spraakmakende projecten ( The Colorfield Performance ) mee te werken. De deelnemers vormen een internationale bezetting van deze projecten

Impressies

Titel: The Colorfield Performance
Jaar: 2021
Titel: The Colorfield Performance
Jaar: 2021
Afmetingen: 144 x 233 meter
Titel: The Xolorfield perfomance
Jaar: 2018
Afmetingen: 144x144 meter
Titel: The Colors of Music
Jaar: 2015
Titel: The Colors of Music
Jaar: 2014
Afmetingen: 26 meter
Titel: Joods Monument 'De hoop'
Jaar: 2010
Afmetingen: 8 meter
Titel: Muurschildering Zwetteschool
Jaar: 2002
Titel: Logo Zwetteschool
Jaar: 2002
Titel: ‘Zo vast als Grolle’
Afmetingen: 4 x 13 meter
Titel: De verbinding
Jaar: 1995
Afmetingen: 5 meter