Esther Eggink

Schilderen, Tekenen
Beeldende kunst

Samenvatting

Het afbeelden van de mens zowel in opdracht als in mijn vrije werk is mijn belangrijkste drijfveer bij het schilderen. Dit naast het geven van schilderlessen aan volwassenen en kinderen.
In mijn vrije werk laat ik mij beïnvloeden door boeken, films, toneelvoorstellingen, muziek en verhalen. Alles komt voort uit een enorme verwondering over wat mensen kunnen maken of doen.
Het een kan niet zonder het ander.
De “persoonlijke helden” die hier uit voortkomen, zoals Fernando Pessoa, Simone de Beauvoir, Samuel Beckett, Jorge Luis Borges en vele anderen, zijn terugkerende figuren op mijn schilderijen.
Meestal gebruikmakend van krachtige tekenachtige lijnen, waarbij het proces minstens zo belangrijk is als het resultaat. Niet alles wordt uitgewerkt zodat het vervolledigen van een afbeelding plaats kan vinden in de verbeelding van de kijker. Het is altijd een zoektocht naar de juiste balans tussen niet helemaal af en perfectie.

‘Een droom is net zo werkelijk als dat wat in de krant staat, er is geen reden om aan te nemen dat het niet zo is.’ J.L.Borges