Gabriëlle Westra

Beeldhouwen, Schilderen, Tekenen
Beeldende kunst

Samenvatting

Als kunstenaar, kan Gabriëlle Westra (1990) heel erg geïnspireerd raken door ‘het extra’ wat sommige mensen in zich meedragen en uitstralen. Ze schildert om dat ‘extra’ in een portret vast te kunnen leggen.

Via haar portretten probeert ze de mens te ontmaskeren. Ons innerlijke verzet, ons verlangen naar liefde, vrijheid en acceptatie, ons angsten en ons intimiteit, is wat ze wil laten zien.

Ze vindt het schilderij ‘gelukt’ als de kijker zich kan verplaatsten in degene op het schilderij, en even stil kan staan bij menselijke vraagstukken zonder vertroebeling van zijn/haar eigen leven.

Gabriëlle maak verhalende portretten in olieverf. Haar schilderstijl is een combinatie tussen klassiek en decoratief. Ze werkt in pastteuze directe toetsen en duidelijke verfstreken met uitvoerig realisme. Door in de ondergrond te werken met een zelf gemodelleerd reliëf, ontstaat er een extra diepte in haar werk.

Afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor beeldende kunsten in 2015, aangevuld met een studie aan de Florence Academy of Art. Genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs 2017 en twee van haar portretten waren genomineerd voor Schilderij van het jaar 2018.

Gabriëlle Westra maakt graag portretten in opdracht. Aan de hand van de wensen van de klant wordt er met behulp van gesprekken, foto’s en modelschildersessies een portret gecreëerd, dat meer is dan alleen een gelijkenis. U kunt contact opnemen voor een vrijblijvend gesprek: 0633766883 of kijk op https://www.gabriellewestra.com/

Impressies

Titel: Yoshimi
Jaar: 2017
Afmetingen: 83x150cm
Titel: Passing the past
Jaar: 2017
Afmetingen: 83x150cm
Titel: The crow and the peacock
Jaar: 2019
Afmetingen: 70x160cm
Titel: Evening glory
Jaar: 2018
Afmetingen: 70x160cm
Titel: Nemesis
Jaar: 2018
Afmetingen: 80x120cm